
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser lub blender
Krok 1: Przygotowujemy arbuza
Górną część arbuza odcinamy i wydrążamy środek. Skórkę i odkrojoną górną część wstawiamy do lodówki. Miąższ pozbawiamy pestek, ok. 250 g miksujemy, resztę kroimy w kostkę.
Krok 2: Kroimy owoce
Morele i wiśnie myjemy, morele kroimy na pół, pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę. Wiśnie drylujemy. Kiwi obieramy i kroimy w kostkę. Maliny przebieramy, myjemy i osuszamy. Owoce mieszamy z miąższem arbuza i przekładamy do wydrążonej części owocu, mocujemy górną część za pomocą sznurka kuchennego lub szerokiej gumki i wstawiamy do lodówki.
Krok 3: Przygotowujemy dressing arbuzowy
Imbir siekamy. Listki mięty obrywamy i drobno siekamy. Oba składniki miksujemy z purée z arbuza, cukrem waniliowym i 2 łyżkami soku wyciśniętego z limonki.
Dressing zabieramy na piknik osobno zapakowany i skrapiamy nim sałatkę przed podaniem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Łazanki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Makowiec japoński
- Krokiety z mięsem
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makówki śląskie
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pierniki
- Jajka na miękko
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba z piekarnika
- Burek ze szpinakiem
- Guacamole
- Sałatka gyros
- Ryba po japońsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)