
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy owoce
Pitaje przekrawamy na pół i łyżką wydrążamy miąższ, który następnie kroimy w plasterki. Banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z limonki. Morele przekrawamy na pół, usuwamy pestki i kroimy w kostkę.
Krok 2: Mieszamy składniki
Owoce mieszamy, dodajemy jagody goji i rozpuszczony olej.
Sałatkę możemy podać w łódeczkach powstałych po wydrążeniu pitai lub w miseczkach. Na wierzchu układamy listki mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Przekąski sylwestrowe
- Ryba z piekarnika
- Mini burgery
- Golonka pieczona po bawarsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Makowiec japoński
- Ciasto na pierogi
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Boczek pieczony
- Burek ze szpinakiem
- Pierniki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto marchewkowe
- Łazanki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Śledź w oleju
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Guacamole
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
2527 dni temu
Do czego mamy użyć blachę i piekarnik? :)
Odpowiedz
2527 dni temu
Blacha i piekarnik wkradły się do przepisu zupełnie niepotrzebnie :)