Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blachę piekarnikową
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C

Krok 1: Kroimy owoce

Pitaje przekrawamy na pół i łyżką wydrążamy miąższ, który następnie kroimy w plasterki. Banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z limonki. Morele przekrawamy na pół, usuwamy pestki i kroimy w kostkę.

Krok 2: Mieszamy składniki

Owoce mieszamy, dodajemy jagody goji i rozpuszczony olej.

Sałatkę możemy podać w łódeczkach powstałych po wydrążeniu pitai lub w miseczkach. Na wierzchu układamy listki mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram