Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy owoce
Pitaje przekrawamy na pół i łyżką wydrążamy miąższ, który następnie kroimy w plasterki. Banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z limonki. Morele przekrawamy na pół, usuwamy pestki i kroimy w kostkę.
Krok 2: Mieszamy składniki
Owoce mieszamy, dodajemy jagody goji i rozpuszczony olej.
Sałatkę możemy podać w łódeczkach powstałych po wydrążeniu pitai lub w miseczkach. Na wierzchu układamy listki mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka fitness
Niesamowicie prosta, szybka, zdrowa i pyszna sałatka z owoców i suszonej żurawiny doda Ci energii w gorący letni dzień!
Letnia sałatka z dressingiem z grejpfruta
Ciepła sałatka z aromatycznym kozim serem, której smak dopełnia dressing z grejpfruta. Koniecznie spróbuj!
Kolorowa sałatka owocowa z dressingiem z arbuza
Sezon owocowy trwa. Zobacz, jak przygotować sałatkę owocową z dodatkiem dressingu z arbuza.
Owocowe smoothie bowl
Owocowe smoothie bowl świetnie sprawdzi się jako przekąska w ciągu dnia, czy podczas spotkania z przyjaciółmi.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Uszka z grzybami
- Piernik staropolski
- Przekąski sylwestrowe
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kapusta z grochem
- Śledzie po kaszubsku
- Kutia
- Błyskawiczne pierniczki
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Wigilijny makowiec
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2217 dni temu
Do czego mamy użyć blachę i piekarnik? :)
odpowiedz
2217 dni temu
Blacha i piekarnik wkradły się do przepisu zupełnie niepotrzebnie :)