Salsa pomidorowa
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Pomidory nacinamy na krzyż, sparzamy gotującą się wodą, odcedzamy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy na pół, pozbawiamy pestek, miąższ kroimy na drobną kostkę. Dymki oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki, oba składniki mieszamy z sokiem pomarańczowym i skórką z pomarańczy, doprawiamy solą i przyprawą chili. Liście majeranku obrywamy i drobno siekamy, mieszamy z salsą.

Wskazówka: Czasochłonne parzenie i obieranie pomidorów ze skórek nie jest konieczne, gdy do obierania stosujemy specjalną obieraczkę (z ząbkowanym ostrzem).

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    2143 dni temu
    Na zdjęciu z czosnkiem i szczypiorkiem, a w przepisie brak.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2143 dni temu
    To nie czosnek, a pokrojona dymka. Natomiast to, co bierzesz na szczypiorek - to liście majeranku z łodyżkami.
  • m0ncld m0ncld
    3108 dni temu
    A kolendra? Salsa bez kolendry to nie salsa..

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3106 dni temu
    m0ncld, jeśli jesteś fanem kolendry - zawsze możesz ją dodać!
  • Gość Gość
    2703 dni temu
    Dokładnie jak mówisz i w mojej opini chili świeże (papryka mozliwe najostrzejsza - aji) i mammy salse. W sma raz na grila albo bo tacos.
  • Czad Czad
    216 dni temu
    Człowiek bez mózgu to nie człowiek.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!