Salsa pomidorowa
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Pomidory nacinamy na krzyż, sparzamy gotującą się wodą, odcedzamy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy na pół, pozbawiamy pestek, miąższ kroimy na drobną kostkę. Dymki oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki, oba składniki mieszamy z sokiem pomarańczowym i skórką z pomarańczy, doprawiamy solą i przyprawą chili. Liście majeranku obrywamy i drobno siekamy, mieszamy z salsą.

Wskazówka: Czasochłonne parzenie i obieranie pomidorów ze skórek nie jest konieczne, gdy do obierania stosujemy specjalną obieraczkę (z ząbkowanym ostrzem).

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • m0ncld m0ncld
    912 dni temu
    A kolendra? Salsa bez kolendry to nie salsa..

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    910 dni temu
    m0ncld, jeśli jesteś fanem kolendry - zawsze możesz ją dodać!
  • Gość Gość
    507 dni temu
    Dokładnie jak mówisz i w mojej opini chili świeże (papryka mozliwe najostrzejsza - aji) i mammy salse. W sma raz na grila albo bo tacos.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram