Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pomidory nacinamy na krzyż, sparzamy gotującą się wodą, odcedzamy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy na pół, pozbawiamy pestek, miąższ kroimy na drobną kostkę. Dymki oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki, oba składniki mieszamy z sokiem pomarańczowym i skórką z pomarańczy, doprawiamy solą i przyprawą chili. Liście majeranku obrywamy i drobno siekamy, mieszamy z salsą.
Wskazówka: Czasochłonne parzenie i obieranie pomidorów ze skórek nie jest konieczne, gdy do obierania stosujemy specjalną obieraczkę (z ząbkowanym ostrzem).
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Guacamole
- Jajka na miękko
- Ciasto marchewkowe
- Makowiec japoński
- Nuggetsy z kurczaka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledź w oleju
- Burek ze szpinakiem
- Uszka z grzybami
- Krokiety z mięsem
- Spaghetti carbonara
- Piernik świąteczny
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba z piekarnika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pierniki
- Domek z piernika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (6)
2463 dni temu
Na zdjęciu z czosnkiem i szczypiorkiem, a w przepisie brak.
Odpowiedz
2463 dni temu
To nie czosnek, a pokrojona dymka. Natomiast to, co bierzesz na szczypiorek - to liście majeranku z łodyżkami.
3428 dni temu
A kolendra? Salsa bez kolendry to nie salsa..
Odpowiedz
3426 dni temu
m0ncld, jeśli jesteś fanem kolendry - zawsze możesz ją dodać!
3023 dni temu
Dokładnie jak mówisz i w mojej opini chili świeże (papryka mozliwe najostrzejsza - aji) i mammy salse. W sma raz na grila albo bo tacos.
536 dni temu
Człowiek bez mózgu to nie człowiek.