![Salsa pomidorowa Salsa pomidorowa](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/1ed38ee92f43-524706a2e6-salasa pomidorowa.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pomidory nacinamy na krzyż, sparzamy gotującą się wodą, odcedzamy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy na pół, pozbawiamy pestek, miąższ kroimy na drobną kostkę. Dymki oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki, oba składniki mieszamy z sokiem pomarańczowym i skórką z pomarańczy, doprawiamy solą i przyprawą chili. Liście majeranku obrywamy i drobno siekamy, mieszamy z salsą.
Wskazówka: Czasochłonne parzenie i obieranie pomidorów ze skórek nie jest konieczne, gdy do obierania stosujemy specjalną obieraczkę (z ząbkowanym ostrzem).
Zobacz podobne
przepisy
Portugalski gulasz rybny
Kuchnia inspirowana Portugalią kocha ryby! Można je zaserwować z warzywami i bulionem, tworząc zupę o niepowtarzalnym smaku.
![Portugalski gulasz rybny](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7ed630d15501-31b7977cae-Portugiesischer-Fischtopf_960x540.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Nadziewane daktyle z boczkiem
Słodki daktyl, słony boczek i chrupiący migdał. Unikalne połączenie, które tworzy przekąskę o niepowtarzalnym smaku.
![Nadziewane daktyle z boczkiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/368e7192b777-c4b2de685c-Gefuellte-Speck-Datteln_960x540.webp)
Pieczona nadziewana papryka
Przystawka dla fanów intensywnego smaku. Ostra papryka, słony ser, aromatyczna pinia i rozmaryn komponują się doskonale.
![Pieczona nadziewana papryka](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/153dcab8603d-530b0fc809-gefuellte-geroestete-Paprika_960x540.webp)
Chorizo z ziemniakami
Pikantna, treściwa przekąska prosto z południa. Sprawdzi się podczas niejednego spotkania, a jej smak doceni każdy gość.
![Chorizo z ziemniakami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a1725bd473f1-aa86e1bd8a-Chorizo-mit-Kartoffeln_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Krem z borowików z chrupiącymi grzankami
- Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
- Leczo
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Grillowany schab z brzoskwiniową salsą
- Marynowane pieczarki
- Konfitura dyniowo-gruszkowa
- Klopsy z mięsa mielonego z fasolką
- Pasta pomidorowa
- Raita z ogórków i bakłażana
- Spaghetti z pikantnym sosem pomidorowym i krewetkami
- Tagliatelle i dorsz w sosie szafranowo-pomarańczowym
- Makaron z sosem grzybowym
- Schab ze szpinakiem i serem gorgonzola
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Kofta z wołowiną i kaszą orkiszową
- Pyry z gzikiem
- Trifle makaronikowe
- Zupa krem z kukurydzy
- Pesto z rukoli
- Pesto z kolendry
- Pesto z liści rzodkiewki
- Muffiny marchewkowe z orzechami i pajęczą siecią
- Wegański bigos ze smażonym tofu i sezamem
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Risotto z groszkiem — przepis rodem z Wenecji
- Jabłkowy chutney z piwem
- Świąteczny sernik z karmelizowanymi jabłkami
- Meksykański hamburger
- Makaron po katalońsku z kiełbasą fuet
Komentarze (6)
2002 dni temu
Na zdjęciu z czosnkiem i szczypiorkiem, a w przepisie brak.
odpowiedz
2002 dni temu
To nie czosnek, a pokrojona dymka. Natomiast to, co bierzesz na szczypiorek - to liście majeranku z łodyżkami.
2967 dni temu
A kolendra? Salsa bez kolendry to nie salsa..
odpowiedz
2965 dni temu
m0ncld, jeśli jesteś fanem kolendry - zawsze możesz ją dodać!
2562 dni temu
Dokładnie jak mówisz i w mojej opini chili świeże (papryka mozliwe najostrzejsza - aji) i mammy salse. W sma raz na grila albo bo tacos.
76 dni temu
Człowiek bez mózgu to nie człowiek.