Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pomidory nacinamy na krzyż, sparzamy gotującą się wodą, odcedzamy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy na pół, pozbawiamy pestek, miąższ kroimy na drobną kostkę. Dymki oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki, oba składniki mieszamy z sokiem pomarańczowym i skórką z pomarańczy, doprawiamy solą i przyprawą chili. Liście majeranku obrywamy i drobno siekamy, mieszamy z salsą.
Wskazówka: Czasochłonne parzenie i obieranie pomidorów ze skórek nie jest konieczne, gdy do obierania stosujemy specjalną obieraczkę (z ząbkowanym ostrzem).
Zobacz podobne
przepisy
Portugalski gulasz rybny
Kuchnia inspirowana Portugalią kocha ryby! Można je zaserwować z warzywami i bulionem, tworząc zupę o niepowtarzalnym smaku.
Nadziewane daktyle z boczkiem
Słodki daktyl, słony boczek i chrupiący migdał. Unikalne połączenie, które tworzy przekąskę o niepowtarzalnym smaku.
Pieczona nadziewana papryka
Przystawka dla fanów intensywnego smaku. Ostra papryka, słony ser, aromatyczna pinia i rozmaryn komponują się doskonale.
Chorizo z ziemniakami
Pikantna, treściwa przekąska prosto z południa. Sprawdzi się podczas niejednego spotkania, a jej smak doceni każdy gość.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Pistacjowy sernik baskijski
- Uszka z grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Piernik staropolski
- Kapusta z grochem
- Domek z piernika
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kutia
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Świąteczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
2143 dni temu
Na zdjęciu z czosnkiem i szczypiorkiem, a w przepisie brak.
odpowiedz
2143 dni temu
To nie czosnek, a pokrojona dymka. Natomiast to, co bierzesz na szczypiorek - to liście majeranku z łodyżkami.
3108 dni temu
A kolendra? Salsa bez kolendry to nie salsa..
odpowiedz
3106 dni temu
m0ncld, jeśli jesteś fanem kolendry - zawsze możesz ją dodać!
2703 dni temu
Dokładnie jak mówisz i w mojej opini chili świeże (papryka mozliwe najostrzejsza - aji) i mammy salse. W sma raz na grila albo bo tacos.
216 dni temu
Człowiek bez mózgu to nie człowiek.