zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • głęboki garnek
  • ręcznik kuchenny

KROK 1: Przygotowujemy sos

Czosnek i szczypiorek drobno siekamy, a cebulę, paprykę i ogórki kroimy w grubą kostkę. Wszystkie składniki łączymy w misce z majonezem. Dodajemy kapary, skórkę startą z cytryny i wyciśnięty z niej sok.

Doprawiamy pieprzem i mieszamy. Odstawiamy sos, by smaki się przegryzły.

KROK 2: Panierujemy ser

Ser kroimy w plastry o grubości do 1,5 cm. Kawałki sera obtaczamy kolejno w mące, jajku i bułce, a następnie ponownie w jajku i bułce, by panierka była gruba i utrzymała ser w środku.

Panierkę dobrze dociskamy do sera.

KROK 3: Smażymy ser

Ser smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor i odsączamy na papierowym ręczniku. Porcję sosu wykładamy na talerz i układamy na niej ser.

Dekorujemy gałązkami szczypiorku. Podajemy od razu po usmażeniu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • J J
    214 dni temu
    Polecam ;)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram