
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- mikser, blender lub blender kielichowy
Sposób przygotowania:
Krok 1: OBIERAMY I KROIMY ANANAS
Pióropusz i spód ananasa odcinamy. Skórkę owocu odcinamy, prowadząc nóż wzdłuż miąższu. Staramy się odciąć wszystkie pozostałości po skórce.
Obrany ananas przekrawamy wzdłuż na 4 części. Wycinamy twardy środek. Miąższ ananasa kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do kielicha blendera lub do wysokiego naczynia.
Krok 2: MIKSUJEMY SMOOTHIE
Dodajemy pomarańcze obrane ze skórki i podzielone na cząstki, minimarchewki i wodę. Całość miksujemy na gładkie, jednolite smoothie.
Krok 3: PODAJEMY SMOOTHIE
Gotowe smoothie przelewamy do szklanek. Spożywamy od razu po przygotowaniu.
WSKAZÓWKA! Jeśli chcesz przechować smoothie, przelej je do czystego pojemnika, szczelnie zamknij i przechowuj w lodówce do kilku godzin – smoothie ze świeżych owoców najlepiej smakuje tuż po przyrządzeniu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba z piekarnika
- Domek z piernika
- Pistacjowy sernik baskijski
- Uszka z grzybami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto na pierogi
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Zupa grzybowa z makaronem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pierniki
- Ciasto marchewkowe
- Boczek pieczony
- Ryba po japońsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)