Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- mikser, blender lub blender kielichowy
Sposób przygotowania:
Krok 1: OBIERAMY I KROIMY ANANAS
Pióropusz i spód ananasa odcinamy. Skórkę owocu odcinamy, prowadząc nóż wzdłuż miąższu. Staramy się odciąć wszystkie pozostałości po skórce.
Obrany ananas przekrawamy wzdłuż na 4 części. Wycinamy twardy środek. Miąższ ananasa kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do kielicha blendera lub do wysokiego naczynia.
Krok 2: MIKSUJEMY SMOOTHIE
Dodajemy pomarańcze obrane ze skórki i podzielone na cząstki, minimarchewki i wodę. Całość miksujemy na gładkie, jednolite smoothie.
Krok 3: PODAJEMY SMOOTHIE
Gotowe smoothie przelewamy do szklanek. Spożywamy od razu po przygotowaniu.
WSKAZÓWKA! Jeśli chcesz przechować smoothie, przelej je do czystego pojemnika, szczelnie zamknij i przechowuj w lodówce do kilku godzin – smoothie ze świeżych owoców najlepiej smakuje tuż po przyrządzeniu.
Zobacz podobne
przepisy
Zielone chia smoothie
Zmiksuj sobie zieloną porcję energii na cały dzień! Wypróbuj przepis Kingi na pyszne smoothie.
Smoothie z mango
Z takim słonecznym smoothie dobrze jest zacząć dzień. Sięgnij po mango i zmiksuj je z dodatkami z przepisu Kingi – będzie smacznie i pożywnie!
Smoothie z żurawinami
Aksamitne smoothie o bardzo owocowym smaku to świetny pomysł na drugie śniadanie lub lunch. Wmiksuj się w ten przepis i sprawdź, jak świetnie smakuje połączenie żurawin i bananów.
Smoothie „Energia”
Energia mieszka w owocach i zbożach! By po nią sięgnąć, przygotuj koktajl z mango, malin, truskawek i płatków owsianych: pożywny i orzeźwiający dzięki wodzie kokosowej.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pstrąg łososiowy w pomarańczowo - rodzynkowym sosie
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Łosoś z sosem koperkowym, kasza jęczmienną, surówka z czerwonej kapusty, herbatka malinowa
- Tort owocowy z bitą śmietaną
- Pierogi z truskawkami i śliwkami
- Orientalny gulasz jagnięcy z ciecierzycą
- Keks żurawinowy z orzechami włoskimi
- Indyczka glazurowana miodem i piwem
- Zupa migdałowa
- Kurczak w kwasie chlebowym
- Hummus z bobu
- Wegańskie ciasteczka marchewkowe z kremem
- Zakwas na żurek
- Owsiany placek z rabarbarem
- Gryczane pierogi z bobem
- Paella z owocami morza
- Semifreddo z czarnym sezamem
- Pudding jaglany z kaki
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
- Steki z kapusty
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Wegańskie pączki z kremem czekoladowym
- Wielkanocny mazurek bez cukru
- Sałatka „Zielona Bogini”
- Kumpir w stylu greckim
- Ceviche z tuńczyka w puszce
- Koktajl na odnowę – zielony z gruszką
- Kawowe babeczki z kubka
- Sos chrzanowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)