
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- mikser, blender lub blender kielichowy
Sposób przygotowania:
Krok 1: OBIERAMY I KROIMY ANANAS
Pióropusz i spód ananasa odcinamy. Skórkę owocu odcinamy, prowadząc nóż wzdłuż miąższu. Staramy się odciąć wszystkie pozostałości po skórce.
Obrany ananas przekrawamy wzdłuż na 4 części. Wycinamy twardy środek. Miąższ ananasa kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do kielicha blendera lub do wysokiego naczynia.
Krok 2: MIKSUJEMY SMOOTHIE
Dodajemy pomarańcze obrane ze skórki i podzielone na cząstki, minimarchewki i wodę. Całość miksujemy na gładkie, jednolite smoothie.
Krok 3: PODAJEMY SMOOTHIE
Gotowe smoothie przelewamy do szklanek. Spożywamy od razu po przygotowaniu.
WSKAZÓWKA! Jeśli chcesz przechować smoothie, przelej je do czystego pojemnika, szczelnie zamknij i przechowuj w lodówce do kilku godzin – smoothie ze świeżych owoców najlepiej smakuje tuż po przyrządzeniu.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Jak przygotować sos holenderski?
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Spaghetti carbonara
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Camembert z grilla
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)