Stek z udźca jelenia z rozmarynem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • moździerz
  • naczynie żaroodporne
  • piekarnik nagrzany do temp. 180°C

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Pieprz rozetrzyj w moździerzu, by był lekko rozdrobniony. Połącz go w misce z olejem, sosem sojowym i solą.

Udziec włóż do marynaty. Dokładnie rozprowadź ją po całym mięsie i odstaw miskę do lodówki na minimum 5 godzin.

KROK 1: PIECZEMY STEK

Mięso, razem z marynatą, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy gałązki rozmarynu i wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Co jakiś czas polewamy stek marynatą. Sprawdzamy stopień wypieczenia, w razie potrzeby pieczemy dodatkowe 7-10 minut.


KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS BLUE CHEESE

Gorgonzolę drobno kruszymy i łączymy w miseczce z masłem. Przekładamy na wyjęty z piekarnika, gorący stek. Rozprowadzamy dokładnie łyżką po całym mięsie i odstawiamy całość na ok. 5 minut, by stek wchłonął.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Udka perliczki z pomarańczą i rozmarynem

Pachnąca rozmarynem złocista perliczka, idealnie skomponowana ze smakiem świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego.

Udka perliczki z pomarańczą i rozmarynem

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Perliczka w czerwonym winie

Oryginalny sposób na drób: perliczka w towarzystwie suszonych grzybów, z nutą rozmarynu oraz wytrawnego czerwonego wina.

Perliczka w czerwonym winie

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Karol Okrasa

Gulasz z jelenia

Jak przygotować mięso jelenia? Wypróbuj przepis Okrasy na gulasz z pysznym purée!

Gulasz z jelenia
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: średni czas przygotowania: 3:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Karol Okrasa

Gulasz z sarny z kluskami śląskimi

Aromatyczny gulasz z sarny i kluski śląskie to klasyka w najlepszym wydaniu według Karola Okrasy!

Gulasz z sarny z kluskami śląskimi
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:30 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!