Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- moździerz
- naczynie żaroodporne
- piekarnik nagrzany do temp. 180°C
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Pieprz rozetrzyj w moździerzu, by był lekko rozdrobniony. Połącz go w misce z olejem, sosem sojowym i solą.
Udziec włóż do marynaty. Dokładnie rozprowadź ją po całym mięsie i odstaw miskę do lodówki na minimum 5 godzin.
KROK 1: PIECZEMY STEK
Mięso, razem z marynatą, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy gałązki rozmarynu i wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Co jakiś czas polewamy stek marynatą. Sprawdzamy stopień wypieczenia, w razie potrzeby pieczemy dodatkowe 7-10 minut.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS BLUE CHEESE
Gorgonzolę drobno kruszymy i łączymy w miseczce z masłem. Przekładamy na wyjęty z piekarnika, gorący stek. Rozprowadzamy dokładnie łyżką po całym mięsie i odstawiamy całość na ok. 5 minut, by stek wchłonął.
Zobacz podobne
przepisy
Udka perliczki z pomarańczą i rozmarynem
Pachnąca rozmarynem złocista perliczka, idealnie skomponowana ze smakiem świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego.
Perliczka w czerwonym winie
Oryginalny sposób na drób: perliczka w towarzystwie suszonych grzybów, z nutą rozmarynu oraz wytrawnego czerwonego wina.
Gulasz z jelenia
Jak przygotować mięso jelenia? Wypróbuj przepis Okrasy na gulasz z pysznym purée!
Gulasz z sarny z kluskami śląskimi
Aromatyczny gulasz z sarny i kluski śląskie to klasyka w najlepszym wydaniu według Karola Okrasy!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Roladki z bakłażana z fetą
- Tartaletki owocowe z kremem cytrynowym
- Rolada czekoladowa z musem kawowo-rumowym
- Jajka zapiekane w szynce
- Trufle czekoladowo-malinowe na patyczkach
- Rolada makowa
- Makowiec na spodzie z bezą i maślaną kruszonką
- Gulasz z jelenia w warzywach
- Gulasz z jelenia
- Stek z tuńczyka po francusku z purée z gruszki
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
- Stek z combra jelenia z sokiem cytrynowym
- Stek ze schabu z dzika z miętą i tymiankiem
- Pizza rolls z burakami i fetą
- Wykwintne roladki rybne
- Naleśniki z farszem
- Sałatka z topinamburem
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Grzyby marynowane
- Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
- PASTA Z KALAFIORA
- Domowy zakwas na żurek
- Cytrynowy sernik w słoiku
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Pesto z papryki
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)