Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- moździerz
- naczynie żaroodporne
- piekarnik nagrzany do temp. 180°C
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Pieprz rozetrzyj w moździerzu, by był lekko rozdrobniony. Połącz go w misce z olejem, sosem sojowym i solą.
Udziec włóż do marynaty. Dokładnie rozprowadź ją po całym mięsie i odstaw miskę do lodówki na minimum 5 godzin.
KROK 1: PIECZEMY STEK
Mięso, razem z marynatą, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy gałązki rozmarynu i wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Co jakiś czas polewamy stek marynatą. Sprawdzamy stopień wypieczenia, w razie potrzeby pieczemy dodatkowe 7-10 minut.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS BLUE CHEESE
Gorgonzolę drobno kruszymy i łączymy w miseczce z masłem. Przekładamy na wyjęty z piekarnika, gorący stek. Rozprowadzamy dokładnie łyżką po całym mięsie i odstawiamy całość na ok. 5 minut, by stek wchłonął.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Przekąski sylwestrowe
- Śledź w oleju
- Ryba z piekarnika
- Ryba po japońsku
- Mini burgery
- Sernik pistacjowy
- Domek z piernika
- Krokiety z mięsem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Nuggetsy z kurczaka
- Świąteczne pierniczki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Burek ze szpinakiem
- Klasyczna sałatka grecka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Kutia
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Śledzie po kaszubsku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)