Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
- 8 kokilek
- mikser
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KOKILKI
Kokilki smarujemy masłem i oprószamy mąką, następnie wkładamy do lodówki.
Białka oddzielamy od żółtek.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY BESZAMEL
Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy mąkę i gotujemy przez 1 minutę, cały czas mieszając. Stopniowo dodajemy zimne mleko. Całość doprowadzamy do wrzenia i cały czas mieszamy, aż powstanie gładki sos. Następnie zmniejszamy ogień do minimum, dodajemy pokrojony w drobną kostkę ser munster i żółtka. Całość dobrze mieszamy do momentu, aż masa będzie jednolita, a ser się rozpuści. Zdejmujemy z ognia.
KROK 3: UBIJAMY BIAŁKA
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, a następnie delikatnie łączymy je z masą beszamelowo‑serową. Wyjmujemy kokilki z lodówki.
KROK 4: PIECZEMY SUFLETY
Gotową masę wlewamy do kokilek, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut.
WAŻNE!!! Podczas pieczenia sufletów nie otwieramy drzwi piekarnika, ponieważ spowoduje to ich opadnięcie!
Zobacz podobne
przepisy
Tosty francuskie z bananami
Słodkie śniadanie, które zachwyci najmłodszych – tosty francuskie z bananami i sosem limonkowym. Koniecznie wypróbuj!
Gryczane bułeczki z serem camembert
Nie ma nic lepszego niż zapach pieczywa, które przygotujesz w domu! Sięgnij po przepis Karola i podaj najbliższym gryczane bułeczki z serem camembert i figami.
Chleb brioche z musem figowym
Klasyka francuskich wypieków – drożdżowy chlebek brioche podany z musem figowym. Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!
Pieczony naleśnik z serem carré de lest
Pieczony naleśnik w wersji na słono: idealny na śniadanie, lunch czy kolację. Świetne połączenie delikatnego, miękkiego w środku sera carré de l'est z puszystą strukturą ciasta.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Migdałowe ciasteczka
- Chrzanowo-czosnkowe purée ziemniaczane
- Grillowany łosoś z salsą z awokado
- Piersi z gęsi w syropie z cytrusów z gnocchi
- Kurczak duszony w pesto orzechowym z salsą z bakłażana
- Hiszpańskie ciasto czekoladowe z pomarańczą
- Tort cynamonowo-makowy
- Kawałki sera koziego na roszponce z orzechami
- Ciasto z gruszkami – przepis
- Lemoniada z różowego grejpfruta z kardamonem
- Crostini z mango i awokado
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Crostini z szynką i melonem
- Zielone tosty francuskie
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Ciasto z profiterolkami
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Palia w cytrynach
- Ciasto czekoladowo-dyniowe
- Słodkie cake popsy w kształcie choinek
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Wegańska pieczeń z dyni
- Tarta szpinakowo-szczawiowa z truskawkami
- CIASTKA Á LA LASKI CUKROWE
- Tort arbuzowy
- Trufle z batatów
- Wegański mazurek ze świeżymi owocami
- Minifrittaty ze szpinakiem, pomidorami i kozim serem
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
Komentarze (0)