
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- folię spożywczą
- prostokątne naczynie
Przygotowanie:
Krok 1: Gotujemy ryż
Gotowanie ryżu – ryż gotujemy w 750 ml wody, po ugotowaniu mieszamy go z octem ryżowym i cukrem, studzimy. Dodajemy sezam.
Krok 2: Doprawiamy łososia
Rybę siekamy w kostkę i łączymy z majonezem, srirachą, olejem sezamowym, sosem sojowym i drobno posiekanym szczypiorkiem.
Krok 3: Układamy warstwy sałatki
Ogórek i awokado kroimy w plastry.
Naczynie wykładamy folią spożywczą i warstwowo układamy: łososia, ogórek, awokado, ryż i arkusz nori. Po ułożeniu wszystkich warstw dociskamy całość folią. Wkładamy do lodówki na około 10-15 minut, a następnie przewracamy na deskę do serwowania.
Krok 4: Dekorujemy danie
Dekorujemy dowolnymi dodatkami, np. nori, edamame, surimi w kształcie krewetek, wodorostami, sałatką z alg.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pierniki
- Ryba z piekarnika
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
- Makowiec japoński
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Śledź w oleju
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Nuggetsy z kurczaka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pieczona ryba po grecku
- Burek ze szpinakiem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Świąteczne pierniczki
- Piernik świąteczny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)