zobacz film Sushi salad

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • folię spożywczą
  • prostokątne naczynie

Przygotowanie:

Krok 1: Gotujemy ryż

Gotowanie ryżu – ryż gotujemy w 750 ml wody, po ugotowaniu mieszamy go z octem ryżowym i cukrem, studzimy. Dodajemy sezam.

Krok 2: Doprawiamy łososia

Rybę siekamy w kostkę i łączymy z majonezem, srirachą, olejem sezamowym, sosem sojowym i drobno posiekanym szczypiorkiem.

Krok 3: Układamy warstwy sałatki

Ogórek i awokado kroimy w plastry.

Naczynie wykładamy folią spożywczą i warstwowo układamy: łososia, ogórek, awokado, ryż i arkusz nori. Po ułożeniu wszystkich warstw dociskamy całość folią. Wkładamy do lodówki na około 10-15 minut, a następnie przewracamy na deskę do serwowania.

Krok 4: Dekorujemy danie

Dekorujemy dowolnymi dodatkami, np. nori, edamame, surimi w kształcie krewetek, wodorostami, sałatką z alg.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!