
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- folię spożywczą
- prostokątne naczynie
Przygotowanie:
Krok 1: Gotujemy ryż
Gotowanie ryżu – ryż gotujemy w 750 ml wody, po ugotowaniu mieszamy go z octem ryżowym i cukrem, studzimy. Dodajemy sezam.
Krok 2: Doprawiamy łososia
Rybę siekamy w kostkę i łączymy z majonezem, srirachą, olejem sezamowym, sosem sojowym i drobno posiekanym szczypiorkiem.
Krok 3: Układamy warstwy sałatki
Ogórek i awokado kroimy w plastry.
Naczynie wykładamy folią spożywczą i warstwowo układamy: łososia, ogórek, awokado, ryż i arkusz nori. Po ułożeniu wszystkich warstw dociskamy całość folią. Wkładamy do lodówki na około 10-15 minut, a następnie przewracamy na deskę do serwowania.
Krok 4: Dekorujemy danie
Dekorujemy dowolnymi dodatkami, np. nori, edamame, surimi w kształcie krewetek, wodorostami, sałatką z alg.
Zobacz podobne
przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)