Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blachę do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- papier do pieczenia
- kuchenkę mikrofalową
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODPIEKAMY WIÓRKI KOKOSOWE
Wiórki kokosowe wysypujemy równomiernie na blaszkę i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na około 8-10 minut (wiórki powinny pozostać białe).
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ KOKOSOWĄ
Mleczko kokosowe zagotowujemy z miodem. Wsypujemy 200 g pokruszonej białej czekolady i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Gorącą masę zdejmujemy z ognia i dodajemy miękkie masło.
Masę czekoladową dokładnie mieszamy z likierem kokosowym. Ganasz przelewamy do miski i wstawiamy do lodówki do całkowitego wystudzenia.
KROK 3: FORMUJEMY KULKI
Z zimnej masy formujemy kuleczki przy użyciu dwóch łyżeczek. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem i wstawiamy do zamrażalnika, aż masa stężeje. 100 g białej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej i lekko studzimy. Schłodzone trufle obtaczamy w wiórkach kokosowych i pokrywamy warstwą płynnej czekolady, formując jednocześnie równe kuleczki. Ponownie panierujemy w wiórkach. Wstawiamy do lodówki.
Zobacz podobne
przepisy
Trufle dyniowe z białą czekoladą
Z dyni przygotujesz także wyjątkowe desery! Poznaj przepis na trufle dyniowe z mleczkiem kokosowym, oblane białą czekoladą!
Trufle z ciecierzycy
Karol przygotował coś na słodko! Spróbuj łatwych i szybkich, a także wegańskich trufli z ciecierzycy!
Trufle z wróżbą
Chrupiące czekoladki z pysznym nadzieniem i.. wróżbą! Koniecznie wypróbuj przepis Pawła na trufle!
Trufle z batatów
Całkowicie roślinne słodkości, które przygotujesz z batatów, czekolady i daktyli? To musi być przepis Kingi! Sprawdź, jak smakują najlepsze wegańskie trufle.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Trufelki migdałowe
- Muffinki bananowe z czekoladą
- Owocowe szaszłyki
- Trufle czekoladowo-malinowe na patyczkach
- Naleśniki à la Raffaello
- Pomarańczowe gumy rozpuszczalne
- Trufle z wróżbą
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Domowe żelki owocowe
- Szampańska galaretka z puszystą pianką i owocami
- Chlebki naan z gorgonzolą i figami
- Pizzerinki portobello
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Sylwestrowe muffiny z burakiem i kozim serem
- Roladki z tortilli z guacamole i kabanosami
- Fasola z makrelą
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Serduszkowe muffiny z konfiturą z pomidorów czekoladowych
- Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
- Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Pesto z papryki
- Wykwintne roladki rybne
- Brownie z chałwą
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Kisiel gryczany z boczkiem
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Mielony serek twarogowy z tortillą
- Babeczki leśny mech
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)