Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: Gotowanie ziemniaków
Ziemniaki umyć, obrać, zależnie od wielkości przekroić na pół albo na ćwiartki. Włożyć do głębokiego wkładu do gotowania na parze i posypać 1 łyżeczką soli. Do pojemnika wlać 1 litr wody. Umieścić wkład z ziemniakami na pojemniku miksującym i zamknąć go pokrywą. Gotować ziemniaki, ustawiwszy program steamer. W tym samym czasie ugotować szpinak na kuchence (według przepisu na opakowaniu).
Krok 2: Smażenie szalotek
Zdjąć wkład z ziemniakami i wstawić je w ciepłe miejsce, żeby nie stygły. Pojemnik opróżnić i osuszyć. Szalotki obrać, przepołowić i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 8 sekund/prędkość 6. Masę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Do szalotek dodać masło i roztapiać je (bez miarki) 1 minutę/prędkość 2/60°C. Następnie smażyć szalotki (bez miarki), ustawiwszy program roast/4 minuty/110°C.
Krok 3: Gotowanie szpinaku
Do szalotek dodać szpinak oraz śmietanę, gotować wszystko (bez miarki) 4 minuty/prędkość 1/100°C. Następnie rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 6. Do szpinaku dodać ½ łyżeczki soli, ¼ łyżeczki pieprzu oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Ponownie mieszać (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 4. Przełożyć szpinak do innego naczynia i ewentualnie ponownie go przyprawić. Trzymać szpinak w cieple. Dokładnie umyć pojemnik.
Krok 4: Przyprawianie jajecznicy
Jajka na jajecznicę wbić do pojemnika miksującego, dodać do nich mleko i 6 łyżek wody mineralnej, ubijać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 2. Przyprawić ½ łyżeczki soli, 2 szczyptami pieprzu i 2 szczyptami gałki muszkatołowej. Mieszać (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 4.
Krok 5: Smażenie jajecznicy
Na powlekanej patelni roztopić masło, wlać jajka. Smażyć, ostrożnie mieszając, na niezbyt dużym ogniu, aż się jajka się zetną, ale będą jeszcze kremowe. Jajecznicę podać z ziemniakami i szpinakiem.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańska fajita z pieczarek portobello i papryki
Fajitas w wersji wegańskiej? Wypróbuj przepis Kingi i zasmakuj w nowej, aromatycznej wersji tego meksykańskiego dania!
Duszony por
Szukasz pomysłu na warzywny dodatek do obiadu? Wykorzystaj przepis na duszony por o delikatnym smaku i aksamitnej konsystencji. Spróbuj!
Fasolka szparagowa z gremolatą
Fasolka szparagowa to prawdziwy symbol lata! Przygotuj ją w nowej odsłonie: z gremolatą, czyli wyjątkowym sosem na bazie natki pietruszki.
Dorsz z kuskusem brokułowo-kalafiorowym
Dorsz na parze podany z odpowiednimi dodatkami to prawdziwy przysmak. Sprawdź, jak w prosty sposób przygotować to wyjątkowe danie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Faszerowany makaron lumaconi
- Spaghetti à la carbonara
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Zapiekanka z kurczakiem na purée ziemniaczano-kukurydzianym
- Dorsz z pesto limonkowym i pieczoną cykorią
- Tołpyga w jajecznicy
- Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym
- Potrawka z perliczki z podgrzybkami
- Tarta szpinakowo-szczawiowa z truskawkami
- Nalewki z owoców
- Kotleciki jajeczne
- Smażona ryba na purée z groszku
- Indyjska sól z przyprawami
- Pieczona łopatka w kremowym sosie grzybowym
- Warzywne curry z kiszoną cytryną
- Podpłomyki z czosnkiem niedźwiedzim i ziemniakami
- Krem borówkowy z karmelem
- Tarta szpinakowa na spodzie z batatów
- Piersi kurczaka sous-vide z gotowaną marchewką
- Zapiekanka ziemniaczana z dorszem
- Letnia zupa jarzynowa
- Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
- Wegańska pieczeń z czerwonej soczewicy
- Pizza pepperoni
- Onigiri z tuńczykiem i słodkim sosem chili
- Kanapka drwala
- Galette gryczany z pomidorami
- Tortilla z salami i serem – pomysł na lunchbox
- Risotto z grzybami leśnymi i parmezanem
- Obiad jednoblaszkowy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)