
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- Dużą patelnię lub wok
- Tarkę o małych oczkach
Przygotuj wcześniej:
- Ugotuj makaron chow mein zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedź, przepłucz zimną wodą i odstaw na bok.
Przepis:
Krok 1. Przygotowujemy składniki
Siekamy cebulę i czosnek, trzemy świeży imbir, a marchewkę i czerwoną paprykę kroimy w słupki. Kroimy tofu w kostkę, a marynowany imbir w cienkie paski. Odkładamy przygotowane składniki na bok.
Krok 2. Rozgrzewamy patelnię
Na dużej patelni lub w woku rozgrzewamy olej roślinny na średnim ogniu.
Krok 3. Smażymy cebulę, czosnek i imbir
Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek oraz starty imbir. Smażymy przez 2-3 minuty, aż cebula stanie się miękka i lekko zeszklona.
Krok 4. Smażymy warzywa
Dodajemy pokrojoną w drobne słupki marchewkę i czerwoną paprykę. Smażymy przez 3-4 minuty, aż warzywa zmiękną.
Krok 5. Dodajemy sosy
Wlewamy na patelnię sos sojowy i olej sezamowy.
Krok 6. Dodajemy tofu
Dodajemy pokrojone w kostkę tofu, smażymy kolejne 2 minuty.
Krok 7. Łączymy składniki
Dodajemy pokrojony w cienkie paski marynowany imbir, ugotowany makaron chow mein i delikatnie mieszamy, aby składniki się połączyły. Doprawiamy danie solą i pieprzem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ryba po japońsku
- Ciasto marchewkowe
- Boczek pieczony
- Guacamole
- Przekąski sylwestrowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Mini burgery
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Uszka z grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Krokiety z mięsem
- Zupa grzybowa z makaronem
- Śledź w oleju
- Makówki śląskie
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sałatka gyros
- Świąteczne pierniczki
- Spaghetti carbonara
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)