Szybkie ciasto bananowe

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • keksówkę o wymiarach 15 x 20 cm
  • papier do pieczenia
  • wykałaczkę lub patyczek do szaszłyków
  • sitko
  • blender lub mikser
  • łopatkę silikonową

Sposób przygotowania:

Krok 1: ŁĄCZYMY SUCHE SKŁADNIKI CIASTA

Mąkę przesianą przez sitko łączymy w misce z posiekaną czekoladą. Dodajemy pozostałe suche składniki ciasta. Mieszamy.

Krok 2: MIKSUJEMY MOKRE SKŁADNIKI CIASTA

Wszystkie mokre składniki ciasta łączymy w osobnej misce i dokładnie miksujemy za pomocą blendera lub miksera, aż się połączą.

Krok 3: ŁĄCZYMY MOKRE SKŁADNIKI Z SUCHYMI

Mokre składniki przelewamy do miski z suchymi i dokładnie mieszamy całość za pomocą silikonowej łopatki.

Krok 4: PIECZEMY CIASTO

Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Z wierzchu posypujemy płatkami migdałów i cukrem trzcinowym. Pieczemy ok. 50-60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.

WSKAZÓWKA! Pod koniec pieczenia nakłuj ciasto wykałaczką lub patyczkiem do szaszłyków, by upewnić się, czy nie jest surowe. Jeśli patyczek będzie suchy, możesz wyłączyć piekarnik i wyjąć ciasto.

Ciasto odstawiamy do wystudzenia.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!