
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- keksówkę o wymiarach 15 x 20 cm
- papier do pieczenia
- wykałaczkę lub patyczek do szaszłyków
- sitko
- blender lub mikser
- łopatkę silikonową
Sposób przygotowania:
Krok 1: ŁĄCZYMY SUCHE SKŁADNIKI CIASTA
Mąkę przesianą przez sitko łączymy w misce z posiekaną czekoladą. Dodajemy pozostałe suche składniki ciasta. Mieszamy.
Krok 2: MIKSUJEMY MOKRE SKŁADNIKI CIASTA
Wszystkie mokre składniki ciasta łączymy w osobnej misce i dokładnie miksujemy za pomocą blendera lub miksera, aż się połączą.
Krok 3: ŁĄCZYMY MOKRE SKŁADNIKI Z SUCHYMI
Mokre składniki przelewamy do miski z suchymi i dokładnie mieszamy całość za pomocą silikonowej łopatki.
Krok 4: PIECZEMY CIASTO
Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Z wierzchu posypujemy płatkami migdałów i cukrem trzcinowym. Pieczemy ok. 50-60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
WSKAZÓWKA! Pod koniec pieczenia nakłuj ciasto wykałaczką lub patyczkiem do szaszłyków, by upewnić się, czy nie jest surowe. Jeśli patyczek będzie suchy, możesz wyłączyć piekarnik i wyjąć ciasto.
Ciasto odstawiamy do wystudzenia.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasto marchewkowe
Wyjątkowy deser dla wielbicieli słodkości – wilgotne ciasto marchewkowe z orzechami pokryte warstwą serowego kremu.

Ciasto kokosowo-ananasowe
Niesamowicie intensywne i różnorodne w smaku ciasto z musem czekoladowym, kokosowym i kremem angielskim. Lekkie i pyszne.

Komentarze (0)