Tabbouleh z kaszą z kalafiora

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

 

  • robot wielofunkcyjny z funkcją rozdrabniania lub tarkę o drobnych oczkach

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: ROZDRABNIAMY KALAFIOR

Kalafior podzielony na mniejsze różyczki rozdrabniamy w naczyniu robota z funkcją rozdrabniania. Konsystencja warzywa po rozdrobnieniu powinna przypominać kaszę bulgur. Jeśli nie posiadamy robota, ścieramy kalafior na tarce o drobnych oczkach. Rozdrobniony lub starty kalafior przekładamy do miski.

KROK 2: KOMPONUJEMY I PODAJEMY TABBOULEH  

Dodajemy czerwoną cebulę i ogórek pokrojone w drobną kostkę oraz pomidorki pokrojone w ćwiartki.

Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny, oliwę z oliwek, podprażone na suchej patelni orzeszki pinii i drobno posiekane zioła: natkę pietruszki oraz miętę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i podajemy w dużej misce.
 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!