Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- robot wielofunkcyjny z funkcją rozdrabniania lub tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZDRABNIAMY KALAFIOR
Kalafior podzielony na mniejsze różyczki rozdrabniamy w naczyniu robota z funkcją rozdrabniania. Konsystencja warzywa po rozdrobnieniu powinna przypominać kaszę bulgur. Jeśli nie posiadamy robota, ścieramy kalafior na tarce o drobnych oczkach. Rozdrobniony lub starty kalafior przekładamy do miski.
KROK 2: KOMPONUJEMY I PODAJEMY TABBOULEH
Dodajemy czerwoną cebulę i ogórek pokrojone w drobną kostkę oraz pomidorki pokrojone w ćwiartki.
Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny, oliwę z oliwek, podprażone na suchej patelni orzeszki pinii i drobno posiekane zioła: natkę pietruszki oraz miętę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i podajemy w dużej misce.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Uszka z grzybami
- Piernik świąteczny
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Świąteczne pierniczki
- Łazanki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Przekąski sylwestrowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sernik pistacjowy
- Ciasto marchewkowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Domek z piernika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
856 dni temu
Jaka jest wartość kaloryczna?
Odpowiedz