
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- robot wielofunkcyjny z funkcją rozdrabniania lub tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZDRABNIAMY KALAFIOR
Kalafior podzielony na mniejsze różyczki rozdrabniamy w naczyniu robota z funkcją rozdrabniania. Konsystencja warzywa po rozdrobnieniu powinna przypominać kaszę bulgur. Jeśli nie posiadamy robota, ścieramy kalafior na tarce o drobnych oczkach. Rozdrobniony lub starty kalafior przekładamy do miski.
KROK 2: KOMPONUJEMY I PODAJEMY TABBOULEH
Dodajemy czerwoną cebulę i ogórek pokrojone w drobną kostkę oraz pomidorki pokrojone w ćwiartki.
Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny, oliwę z oliwek, podprażone na suchej patelni orzeszki pinii i drobno posiekane zioła: natkę pietruszki oraz miętę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i podajemy w dużej misce.
Zobacz podobne
przepisy
Szaszłyki z marynowanego łososia z libańskim tabbouleh
Wybierz się w kulinarną podróż na Bliski Wschód, by przygotować sałatkę, która stanie się przebojem Twojego grilla.


Tabbouleh z trzech rodzajów kaszy
Wypróbuj tabbouleh z trzech rodzajów kaszy według przepisu Darii. To pyszne i pożywne danie!

Tabbouleh z komosą ryżową
Lekka i smaczna – klasyka kuchni bliskowschodniej, czyli sałatka tabbouleh w wersji Kingi. Sprawdź, jak komosa ryżowa komponuje się ze świeżymi warzywami i przyprawami!

Tabbouleh z krewetkami, ananasem i suszonymi pomidorami
Sałatka w bliskowschodnim stylu z kaszą jaglaną, warzywami i krewetkami świetnie sprawdzi się w roli imprezowej przekąski. Sprawdź, jak smakuje i prezentuje się na stole!

Komentarze (1)
164 dni temu
Jaka jest wartość kaloryczna?
odpowiedz