Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- robot wielofunkcyjny z funkcją rozdrabniania lub tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZDRABNIAMY KALAFIOR
Kalafior podzielony na mniejsze różyczki rozdrabniamy w naczyniu robota z funkcją rozdrabniania. Konsystencja warzywa po rozdrobnieniu powinna przypominać kaszę bulgur. Jeśli nie posiadamy robota, ścieramy kalafior na tarce o drobnych oczkach. Rozdrobniony lub starty kalafior przekładamy do miski.
KROK 2: KOMPONUJEMY I PODAJEMY TABBOULEH
Dodajemy czerwoną cebulę i ogórek pokrojone w drobną kostkę oraz pomidorki pokrojone w ćwiartki.
Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny, oliwę z oliwek, podprażone na suchej patelni orzeszki pinii i drobno posiekane zioła: natkę pietruszki oraz miętę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i podajemy w dużej misce.
Zobacz podobne
przepisy
Szaszłyki z marynowanego łososia z libańskim tabbouleh
Wybierz się w kulinarną podróż na Bliski Wschód, by przygotować sałatkę, która stanie się przebojem Twojego grilla.
Tabbouleh z trzech rodzajów kaszy
Wypróbuj tabbouleh z trzech rodzajów kaszy według przepisu Darii. To pyszne i pożywne danie!
Tabbouleh z komosą ryżową
Lekka i smaczna – klasyka kuchni bliskowschodniej, czyli sałatka tabbouleh w wersji Kingi. Sprawdź, jak komosa ryżowa komponuje się ze świeżymi warzywami i przyprawami!
Tabbouleh z krewetkami, ananasem i suszonymi pomidorami
Sałatka w bliskowschodnim stylu z kaszą jaglaną, warzywami i krewetkami świetnie sprawdzi się w roli imprezowej przekąski. Sprawdź, jak smakuje i prezentuje się na stole!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Lasagne z mozzarellą, dynią i suszonymi pomidorami
- Pieczone ziemniaki nadziewane
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Tabbouleh z trzech rodzajów kaszy
- Tabbouleh z komosą ryżową
- Wegetariańskie knedle z wytrawnym farszem twarogowym
- 3 sposoby na kalafior
- Wegański pad thai z tofu
- Wegańska fajita z pieczarek portobello i papryki
- Muffiny omletowe
- Pączki w wersji fit
- Pizza na spodzie z kalafiora
- Kiszona sałatka z warzyw na ostro
- Wytrawna tarta Tatin
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkami
- Ciasto zebra – przepis
- Sznycle z indyka z kapustą i kumkwatem
- Racuchy na maślance
- Arroz de marisco, czyli ryż z owocami morza
- Wiosenny kopiec kreta bez pieczenia
- Bajaderka jeżyki
- Deser proteinowy à la tiramisu
- Bliny z kremem awokado i fetą
- Napój radości
- Kanapki z humusem i fasolkami edamame
- Oberiba – zupa z kalarepy i proziaki
- Kluski serowe z chłodnikiem z melona
- Wegański zielony omlet z silken tofu
- Zielony koktajl kaktusowy z tonikiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
519 dni temu
Jaka jest wartość kaloryczna?
odpowiedz