Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 150°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY ZIARNA GORCZYCY
Ziarna gorczycy gotujemy w occie winnym przez 20 minut. W międzyczasie obieramy i kroimy w kostkę czerwoną cebulę.
KROK 2: DODAJEMY SOK, RODZYNKI I CEBULĘ
Gdy płyn się wygotuje, wlewamy sok jabłkowy, dodajemy rodzynki i cebulę. Gotujemy na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut i doprawiamy szczyptą soli.
KROK 3: OPIEKAMY BAGIETKĘ W PIEKARNIKU
Bagietkę kroimy na kromki i rozkładamy na blasze do pieczenia. Opiekamy przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do 150°C.
KROK 4: MYJEMY ROSZPONKĘ
W międzyczasie myjemy roszponkę i odwirowujemy do sucha.
KROK 5: STUDZIMY TOSTY
Gotowe tosty wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia, a następnie smarujemy masłem.
KROK 6: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Na tosty kładziemy plastry szynki parmeńskiej i salami z orzechami laskowymi. Następnie układamy je na tacy razem z pasztetem z dziczyzny i każdą kromkę dekorujemy roszponką i łyżeczką sosu musztardowego.
Zobacz podobne
przepisy
Zielone tosty francuskie
Wypróbuj nietypowy pomysł na zielone tosty francuskie, które zaskakują nie tylko kształtem, ale także smakiem! Świetny przepis na leniwe, sobotnie śniadanie.
Tosty z pastą z tuńczyka i dodatkami
Cztery tosty w czterech wyjątkowych odsłonach! Spróbuj, a już nigdy nie powiesz, że to banalne danie!
Tosty w jajku
Proste danie, od którego robi się ciepło w środku. Nie tylko dlatego, że jemy je zaraz po zdjęciu z patelni i że jest takie proste i pyszne. W tym daniu główną rolę gra czerstwy chleb lub chałka, które – zamiast wyrzucić – zamieniamy w coś dobrego.
Tosty z kremem piankowym i orzechowym
Dla fanów kanapek na słodko – krem à la marshmallows! Najlepiej smakuje na tostach razem z kremem czekoladowym i bananami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapka ciabattella
- Chrupiące ciasteczka czekoladowe
- Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
- Tartaletki ze szpinakiem
- Babka kawowa
- Polędwiczki w pikantnym sosie miodowo-orzechowym z domowymi frytkami i sosem bazyliowym
- Przekąski z pastą z szynki
- Pierś kaczki z glazurowanymi śliwkami i czekoladą
- Crostini z serem brie i miechunką
- Jajka po rosyjsku
- Sałatka z warzywami i makaronem z sosem pistacjowym
- Torcik wiśniowy
- Kremowa zupa z pieczonymi grzybami
- Zapiekany boczek ze śliwką i serem gorgonzola na imprezę sylwestrową
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Smażony filet z sandacza z kapustą kiszoną w śmietanie
- Ruloniki ziemniaczano-kabanosowe
- Domowy zakwas na żurek
- Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
- Kanapka rybaka
- Pizza bez drożdży
- Pesto z papryki
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Pasztet z mięsa mielonego z chutneyem ze świeżych pomidorów
- Tatar z łososia z sałatką z ogórka i jabłka
- Makaron z kurczakiem i pieczarkami - przepis
- Wegańskie hot dogi lodowe
- Różowe cynamonki
- Zupa z zielonych szparagów z szynką i grissini
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)