
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 150°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY ZIARNA GORCZYCY
Ziarna gorczycy gotujemy w occie winnym przez 20 minut. W międzyczasie obieramy i kroimy w kostkę czerwoną cebulę.
KROK 2: DODAJEMY SOK, RODZYNKI I CEBULĘ
Gdy płyn się wygotuje, wlewamy sok jabłkowy, dodajemy rodzynki i cebulę. Gotujemy na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut i doprawiamy szczyptą soli.
KROK 3: OPIEKAMY BAGIETKĘ W PIEKARNIKU
Bagietkę kroimy na kromki i rozkładamy na blasze do pieczenia. Opiekamy przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do 150°C.
KROK 4: MYJEMY ROSZPONKĘ
W międzyczasie myjemy roszponkę i odwirowujemy do sucha.
KROK 5: STUDZIMY TOSTY
Gotowe tosty wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia, a następnie smarujemy masłem.
KROK 6: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Na tosty kładziemy plastry szynki parmeńskiej i salami z orzechami laskowymi. Następnie układamy je na tacy razem z pasztetem z dziczyzny i każdą kromkę dekorujemy roszponką i łyżeczką sosu musztardowego.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Zupa z cukinii - krem z grzankami
- Camembert z grilla
- Pierogi ze szpinakiem i serem
- Burek ze szpinakiem
- Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
- Stek z grilla wołowy
- Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pielmieni – przepis na wschodnie pierożki
- Chłodnik z botwiny
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)