![Tosty z bagietki z szynką parmeńską, salami, pasztetem i sosem musztardowym Tosty z bagietki z szynką parmeńską, salami, pasztetem i sosem musztardowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/2f95ef4e25ba-f4014aa8e84a-tosty-z-bagietki-z-szynka-parmenska-salami-pasztetem-i-sosem-musztardowym-kuchnialidla.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 150°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY ZIARNA GORCZYCY
Ziarna gorczycy gotujemy w occie winnym przez 20 minut. W międzyczasie obieramy i kroimy w kostkę czerwoną cebulę.
KROK 2: DODAJEMY SOK, RODZYNKI I CEBULĘ
Gdy płyn się wygotuje, wlewamy sok jabłkowy, dodajemy rodzynki i cebulę. Gotujemy na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut i doprawiamy szczyptą soli.
KROK 3: OPIEKAMY BAGIETKĘ W PIEKARNIKU
Bagietkę kroimy na kromki i rozkładamy na blasze do pieczenia. Opiekamy przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do 150°C.
KROK 4: MYJEMY ROSZPONKĘ
W międzyczasie myjemy roszponkę i odwirowujemy do sucha.
KROK 5: STUDZIMY TOSTY
Gotowe tosty wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia, a następnie smarujemy masłem.
KROK 6: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Na tosty kładziemy plastry szynki parmeńskiej i salami z orzechami laskowymi. Następnie układamy je na tacy razem z pasztetem z dziczyzny i każdą kromkę dekorujemy roszponką i łyżeczką sosu musztardowego.
Zobacz podobne
przepisy
Zielone tosty francuskie
Wypróbuj nietypowy pomysł na zielone tosty francuskie, które zaskakują nie tylko kształtem, ale także smakiem! Świetny przepis na leniwe, sobotnie śniadanie.
![Zielone tosty francuskie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/cdca5ee807e9-e64df0ca5a46-zielone tosty.webp)
Tosty z pastą z tuńczyka i dodatkami
Cztery tosty w czterech wyjątkowych odsłonach! Spróbuj, a już nigdy nie powiesz, że to banalne danie!
![Tosty z pastą z tuńczyka i dodatkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/546facf71482-4a4ef1c105cb-kw28-2021-kinga-paruzel-tosty-z-pasta-z-tunczyka-i-dodatkami-1250x750.webp)
Tosty w jajku
Proste danie, od którego robi się ciepło w środku. Nie tylko dlatego, że jemy je zaraz po zdjęciu z patelni i że jest takie proste i pyszne. W tym daniu główną rolę gra czerstwy chleb lub chałka, które – zamiast wyrzucić – zamieniamy w coś dobrego.
![Tosty w jajku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f557b420fa31-e342c421223a-Tosty_w_jajku_1250x700.webp)
Tosty z kremem piankowym i orzechowym
Dla fanów kanapek na słodko – krem à la marshmallows! Najlepiej smakuje na tostach razem z kremem czekoladowym i bananami!
![Tosty z kremem piankowym i orzechowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/267bf2f7ddb9-bdab06b981bf-KW18_Pawel_tost_29187_KW18_KW19_230419_MA_0271_1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapka ciabattella
- Chrupiące ciasteczka czekoladowe
- Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
- Tartaletki ze szpinakiem
- Babka kawowa
- Polędwiczki w pikantnym sosie miodowo-orzechowym z domowymi frytkami i sosem bazyliowym
- Przekąski z pastą z szynki
- Pierś kaczki z glazurowanymi śliwkami i czekoladą
- Crostini z serem brie i miechunką
- Jajka po rosyjsku
- Sałatka z warzywami i makaronem z sosem pistacjowym
- Torcik wiśniowy
- Kremowa zupa z pieczonymi grzybami
- Zapiekany boczek ze śliwką i serem gorgonzola na imprezę sylwestrową
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Smażony filet z sandacza z kapustą kiszoną w śmietanie
- Ruloniki ziemniaczano-kabanosowe
- Domowy zakwas na żurek
- Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
- Kanapka rybaka
- Pizza bez drożdży
- Pesto z papryki
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Pasztet z mięsa mielonego z chutneyem ze świeżych pomidorów
- Tatar z łososia z sałatką z ogórka i jabłka
- Makaron z kurczakiem i pieczarkami
- Wegańskie hot dogi lodowe
- Różowe cynamonki
- Zupa z zielonych szparagów z szynką i grissini
Komentarze (0)