Tosty z bagietki z szynką parmeńską, salami, pasztetem i sosem musztardowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • blachę do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 150°C

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: GOTUJEMY ZIARNA GORCZYCY

Ziarna gorczycy gotujemy w occie winnym przez 20 minut. W międzyczasie obieramy i kroimy w kostkę czerwoną cebulę.


KROK 2: DODAJEMY SOK, RODZYNKI I CEBULĘ

Gdy płyn się wygotuje, wlewamy sok jabłkowy, dodajemy rodzynki i cebulę. Gotujemy na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut i doprawiamy szczyptą soli.


KROK 3: OPIEKAMY BAGIETKĘ W PIEKARNIKU

Bagietkę kroimy na kromki i rozkładamy na blasze do pieczenia. Opiekamy przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do 150°C.

KROK 4: MYJEMY ROSZPONKĘ

W międzyczasie myjemy roszponkę i odwirowujemy do sucha.

KROK 5: STUDZIMY TOSTY

Gotowe tosty wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia, a następnie smarujemy masłem.

KROK 6: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI

Na tosty kładziemy plastry szynki parmeńskiej i salami z orzechami laskowymi. Następnie układamy je na tacy razem z pasztetem z dziczyzny i każdą kromkę dekorujemy roszponką i łyżeczką sosu musztardowego.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!