
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 150°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY ZIARNA GORCZYCY
Ziarna gorczycy gotujemy w occie winnym przez 20 minut. W międzyczasie obieramy i kroimy w kostkę czerwoną cebulę.
KROK 2: DODAJEMY SOK, RODZYNKI I CEBULĘ
Gdy płyn się wygotuje, wlewamy sok jabłkowy, dodajemy rodzynki i cebulę. Gotujemy na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut i doprawiamy szczyptą soli.
KROK 3: OPIEKAMY BAGIETKĘ W PIEKARNIKU
Bagietkę kroimy na kromki i rozkładamy na blasze do pieczenia. Opiekamy przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do 150°C.
KROK 4: MYJEMY ROSZPONKĘ
W międzyczasie myjemy roszponkę i odwirowujemy do sucha.
KROK 5: STUDZIMY TOSTY
Gotowe tosty wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia, a następnie smarujemy masłem.
KROK 6: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Na tosty kładziemy plastry szynki parmeńskiej i salami z orzechami laskowymi. Następnie układamy je na tacy razem z pasztetem z dziczyzny i każdą kromkę dekorujemy roszponką i łyżeczką sosu musztardowego.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Krokiety z mięsem
- Kutia
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Nuggetsy z kurczaka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Przekąski sylwestrowe
- Mini burgery
- Klasyczna sałatka grecka
- Makowiec japoński
- Sernik pistacjowy
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba po japońsku
- Domek z piernika
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)