Warkocz z łososia z sosem chrzanowym

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie:

Krok 1: Przygotowujemy warzywa

Obieramy warzywa i kroimy je w jednakową kostkę. Pokrojone warzywa umieszczamy w koszu airfryera, skrapiamy oliwą, oprószamy solą, pieprzem i tymiankiem. Potrząsamy koszem, aby składniki dobrze się wymieszały, i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180°C.

Krok 2: Przygotowujemy łososia

Łososia myjemy i osuszamy. Następnie nacinamy go na trzy paski, pozostawiając fragment mięsa połączony u podstawy, i zaplatamy w warkocz. W miseczce mieszamy musztardę, miód, czosnek, sól, pieprz i koperek. Rybę pokrywamy marynatą.

Krok 3: Pieczemy rybę

Łososia umieszczamy w koszu airfryera i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180°C. Potrząsamy koszem z warzywami i pieczemy je kolejne 20 minut.

Krok 4: Przygotowujemy sos

W miseczce łączymy jogurt, startą skórkę i wyciśnięty sok z cytryny, chrzan oraz miód. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Mieszamy całość, aż sos będzie gładki i kremowy.

Krok 5: Podajemy danie

Na talerz wykładamy pieczone warzywa, posypujemy je pestkami granatu i koperkiem. Łososia układamy obok warzyw i przystrajamy cząstkami cytryny. W osobnej miseczce podajemy sos.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl