Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie:
Krok 1: Przygotowujemy warzywa
Obieramy warzywa i kroimy je w jednakową kostkę. Pokrojone warzywa umieszczamy w koszu airfryera, skrapiamy oliwą, oprószamy solą, pieprzem i tymiankiem. Potrząsamy koszem, aby składniki dobrze się wymieszały, i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180°C.
Krok 2: Przygotowujemy łososia
Łososia myjemy i osuszamy. Następnie nacinamy go na trzy paski, pozostawiając fragment mięsa połączony u podstawy, i zaplatamy w warkocz. W miseczce mieszamy musztardę, miód, czosnek, sól, pieprz i koperek. Rybę pokrywamy marynatą.
Krok 3: Pieczemy rybę
Łososia umieszczamy w koszu airfryera i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180°C. Potrząsamy koszem z warzywami i pieczemy je kolejne 20 minut.
Krok 4: Przygotowujemy sos
W miseczce łączymy jogurt, startą skórkę i wyciśnięty sok z cytryny, chrzan oraz miód. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Mieszamy całość, aż sos będzie gładki i kremowy.
Krok 5: Podajemy danie
Na talerz wykładamy pieczone warzywa, posypujemy je pestkami granatu i koperkiem. Łososia układamy obok warzyw i przystrajamy cząstkami cytryny. W osobnej miseczce podajemy sos.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)