Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę z grubymi i drobnymi oczkami
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik z włączoną funkcją termoobiegu rozgrzany do temp. 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: ŚCIERAMY WARZYWA
Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki, a marchewkę na drobnych. Tak przygotowane warzywa oprószamy solą i odkładamy na ok. 10 minut, aby puściły wodę.
WSKAZÓWKA! Aby wygodnie odcisnąć płyn z warzyw, warto zetrzeć je na bawełnianą ściereczkę.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA WARZYWNY PLACEK
Pietruszkę dość drobno siekamy i przekładamy do miski wraz z jajkiem i suszonym oregano. Następnie do miski ścieramy ser, dokładnie odsączone z nadmiaru wody warzywa i całość mieszamy.
KROK 3: PIECZEMY WARZYWNY PLACEK
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy go odrobiną oliwy. Na tak przygotowanej blaszce rozkładamy przygotowaną masę warzywną i formujemy z niej prostokąt o grubości ok. 0,5 cm. Tak przygotowany placek pieczemy przez ok. 25 minut w piekarniku z włączoną funkcją termoobiegu, rozgrzanym do temp. 180°C. Gotowy placek delikatnie studzimy.
KROK 4: PODAJEMY WRAPA
Warzywny placek smarujemy kozim serkiem i układamy na nim roszponkę, pokrojone w plastry salami, kiełki i plastry pomidora. Następnie zwijamy go w roladkę wzdłuż dłuższego boku. Tak przygotowany wrap owijamy papierem do pieczenia i przecinamy na pół. Jemy od razu lub na zimno.
WSKAZÓWKA! Przed zawinięciem wnętrze wrapa możemy delikatnie skropić oliwą do smaku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makówki śląskie
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Piernik świąteczny
- Jajka na miękko
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Łazanki
- Nuggetsy z kurczaka
- Uszka z grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Przekąski sylwestrowe
- Mini burgery
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Guacamole
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)