Warzywny wrap nadziewany kozim serkiem i salami

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę z grubymi i drobnymi oczkami
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • piekarnik z włączoną funkcją termoobiegu rozgrzany do temp. 180°C

Sposób przygotowania:

KROK 1: ŚCIERAMY WARZYWA

Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki, a marchewkę na drobnych. Tak przygotowane warzywa oprószamy solą i odkładamy na ok. 10 minut, aby puściły wodę.

WSKAZÓWKA! Aby wygodnie odcisnąć płyn z warzyw, warto zetrzeć je na bawełnianą ściereczkę.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA WARZYWNY PLACEK

Pietruszkę dość drobno siekamy i przekładamy do miski wraz z jajkiem i suszonym oregano. Następnie do miski ścieramy ser, dokładnie odsączone z nadmiaru wody warzywa i całość mieszamy.

KROK 3: PIECZEMY WARZYWNY PLACEK

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy go odrobiną oliwy. Na tak przygotowanej blaszce rozkładamy przygotowaną masę warzywną i formujemy z niej prostokąt o grubości ok. 0,5 cm. Tak przygotowany placek pieczemy przez ok. 25 minut w piekarniku z włączoną funkcją termoobiegu, rozgrzanym do temp. 180°C. Gotowy placek delikatnie studzimy.

KROK 4: PODAJEMY WRAPA

Warzywny placek smarujemy kozim serkiem i układamy na nim roszponkę, pokrojone w plastry salami, kiełki i plastry pomidora. Następnie zwijamy go w roladkę wzdłuż dłuższego boku. Tak przygotowany wrap owijamy papierem do pieczenia i przecinamy na pół. Jemy od razu lub na zimno.

WSKAZÓWKA! Przed zawinięciem wnętrze wrapa możemy delikatnie skropić oliwą do smaku.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!