
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę z grubymi i drobnymi oczkami
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik z włączoną funkcją termoobiegu rozgrzany do temp. 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: ŚCIERAMY WARZYWA
Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki, a marchewkę na drobnych. Tak przygotowane warzywa oprószamy solą i odkładamy na ok. 10 minut, aby puściły wodę.
WSKAZÓWKA! Aby wygodnie odcisnąć płyn z warzyw, warto zetrzeć je na bawełnianą ściereczkę.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA WARZYWNY PLACEK
Pietruszkę dość drobno siekamy i przekładamy do miski wraz z jajkiem i suszonym oregano. Następnie do miski ścieramy ser, dokładnie odsączone z nadmiaru wody warzywa i całość mieszamy.
KROK 3: PIECZEMY WARZYWNY PLACEK
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy go odrobiną oliwy. Na tak przygotowanej blaszce rozkładamy przygotowaną masę warzywną i formujemy z niej prostokąt o grubości ok. 0,5 cm. Tak przygotowany placek pieczemy przez ok. 25 minut w piekarniku z włączoną funkcją termoobiegu, rozgrzanym do temp. 180°C. Gotowy placek delikatnie studzimy.
KROK 4: PODAJEMY WRAPA
Warzywny placek smarujemy kozim serkiem i układamy na nim roszponkę, pokrojone w plastry salami, kiełki i plastry pomidora. Następnie zwijamy go w roladkę wzdłuż dłuższego boku. Tak przygotowany wrap owijamy papierem do pieczenia i przecinamy na pół. Jemy od razu lub na zimno.
WSKAZÓWKA! Przed zawinięciem wnętrze wrapa możemy delikatnie skropić oliwą do smaku.
Zobacz podobne
przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)