Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Steki myjemy, osuszamy i kroimy w paski o szerokości ok. 1 cm. Cebulę, czosnek i imbir obieramy i siekamy. Marchew obieramy, cukinię oczyszczamy, oba składniki kroimy w cienkie paski. Kiełki myjemy i osączamy.
Paski steków podsmażamy z wszystkich stron na rozgrzanym oleju w woku lub na dużej patelni przez 3-4 minuty, ciągle mieszając. Cebulę, czosnek i imbir podsmażamy na tłuszczu pozostałym z wcześniejszego smażenia przez 1-2 minuty. Dodajemy paski marchwi, cukinii i smażymy przez 1-2 minuty, mieszając. Doprawiamy sosem sojowym, dodajemy bulion i zagotowujemy, a następnie gotujemy przez 3-4 minuty. Dodajemy kiełki i mięso, podgrzewamy. Podajemy z ryżem.
Zobacz podobne
przepisy
Filet z kurczaka z warzywami w sosie sojowym z woka
Wok pozwala błyskawicznie przygotowywać potrawy. Przekonaj się, jak szybko powstanie azjatycki kurczak z warzywami!
Kurczak z brokułami i boczniakami z woka
Marynowany kurczak z dodatkiem brokułów i boczniaków to niesamowita przygoda z kuchnią azjatycką.
Polędwica wieprzowa z ananasem z woka
Spróbuj polędwiczki wieprzowej w słodko-ostrym wydaniu. Z chili, imbirem i oczywiście ananasem!
Indyk z cukinią i grzybami z woka
Sznycel indyczy może być również podstawą dania azjatyckiego. Zobacz, jak je przygotować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ryba po japońsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kapusta z grochem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kutia
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto na pierogi
- Wigilijny makowiec
- Uszka z grzybami
- Błyskawiczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1934 dni temu
Jak dla mnie to danie jest zdecydowanie za suche. Brakuje jakiegoś lekkiego sosu. Gdy czytałem przepis miałem wrażenie, że mięso i warzywa puszcza soki. Jednak to szybko wyparowało i po dodaniu z ryżem było bardzo suche.
odpowiedz
3594 dni temu
Skusiłem się wczoraj... Niestety czas przygotowania jest mocno zaniżony. Mięsko było twarde wiec musiało się trochę poddusić, co za skutkowało mięsno-warzywną breją na talerzu. W smaku bardzo fajne ale mięcho należy dusić osobno aż do osiągnięcia akceptowalnej miękkości .
odpowiedz
3042 dni temu
To znaczy,ze mieso bylo2 za grubo krojone. Jesli sa faktycznie cienkie paseczki i wysoka temperatura to sa nawet W 2 minuty gotowe.