Wieprzowina z warzywami z woka
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Steki myjemy, osuszamy i kroimy w paski o szerokości ok. 1 cm. Cebulę, czosnek i imbir obieramy i siekamy. Marchew obieramy, cukinię oczyszczamy, oba składniki kroimy w cienkie paski. Kiełki myjemy i osączamy.

Paski steków podsmażamy z wszystkich stron na rozgrzanym oleju w woku lub na dużej patelni przez 3-4 minuty, ciągle mieszając. Cebulę, czosnek i imbir podsmażamy na tłuszczu pozostałym z wcześniejszego smażenia przez 1-2 minuty. Dodajemy paski marchwi, cukinii i smażymy przez 1-2 minuty, mieszając. Doprawiamy sosem sojowym, dodajemy bulion i zagotowujemy, a następnie gotujemy przez 3-4 minuty. Dodajemy kiełki i mięso, podgrzewamy. Podajemy z ryżem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (2)

Avatar
  • passenger passenger
    1229 dni temu
    Skusiłem się wczoraj... Niestety czas przygotowania jest mocno zaniżony. Mięsko było twarde wiec musiało się trochę poddusić, co za skutkowało mięsno-warzywną breją na talerzu. W smaku bardzo fajne ale mięcho należy dusić osobno aż do osiągnięcia akceptowalnej miękkości .

    odpowiedz

  • Danuta Danuta
    676 dni temu
    To znaczy,ze mieso bylo2 za grubo krojone. Jesli sa faktycznie cienkie paseczki i wysoka temperatura to sa nawet W 2 minuty gotowe.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram