
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Steki myjemy, osuszamy i kroimy w paski o szerokości ok. 1 cm. Cebulę, czosnek i imbir obieramy i siekamy. Marchew obieramy, cukinię oczyszczamy, oba składniki kroimy w cienkie paski. Kiełki myjemy i osączamy.
Paski steków podsmażamy z wszystkich stron na rozgrzanym oleju w woku lub na dużej patelni przez 3-4 minuty, ciągle mieszając. Cebulę, czosnek i imbir podsmażamy na tłuszczu pozostałym z wcześniejszego smażenia przez 1-2 minuty. Dodajemy paski marchwi, cukinii i smażymy przez 1-2 minuty, mieszając. Doprawiamy sosem sojowym, dodajemy bulion i zagotowujemy, a następnie gotujemy przez 3-4 minuty. Dodajemy kiełki i mięso, podgrzewamy. Podajemy z ryżem.
Zobacz podobne
przepisy
Filet z kurczaka z warzywami w sosie sojowym z woka
Wok pozwala błyskawicznie przygotowywać potrawy. Przekonaj się, jak szybko powstanie azjatycki kurczak z warzywami!

Kurczak z brokułami i boczniakami z woka
Marynowany kurczak z dodatkiem brokułów i boczniaków to niesamowita przygoda z kuchnią azjatycką.

Polędwica wieprzowa z ananasem z woka
Spróbuj polędwiczki wieprzowej w słodko-ostrym wydaniu. Z chili, imbirem i oczywiście ananasem!

Indyk z cukinią i grzybami z woka
Sznycel indyczy może być również podstawą dania azjatyckiego. Zobacz, jak je przygotować!

Komentarze (3)
1553 dni temu
Jak dla mnie to danie jest zdecydowanie za suche. Brakuje jakiegoś lekkiego sosu. Gdy czytałem przepis miałem wrażenie, że mięso i warzywa puszcza soki. Jednak to szybko wyparowało i po dodaniu z ryżem było bardzo suche.
odpowiedz
3213 dni temu
Skusiłem się wczoraj... Niestety czas przygotowania jest mocno zaniżony. Mięsko było twarde wiec musiało się trochę poddusić, co za skutkowało mięsno-warzywną breją na talerzu. W smaku bardzo fajne ale mięcho należy dusić osobno aż do osiągnięcia akceptowalnej miękkości .
odpowiedz
2661 dni temu
To znaczy,ze mieso bylo2 za grubo krojone. Jesli sa faktycznie cienkie paseczki i wysoka temperatura to sa nawet W 2 minuty gotowe.
zobacz wszystkie