Wieprzowina z warzywami z woka

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Steki myjemy, osuszamy i kroimy w paski o szerokości ok. 1 cm. Cebulę, czosnek i imbir obieramy i siekamy. Marchew obieramy, cukinię oczyszczamy, oba składniki kroimy w cienkie paski. Kiełki myjemy i osączamy.

Paski steków podsmażamy z wszystkich stron na rozgrzanym oleju w woku lub na dużej patelni przez 3-4 minuty, ciągle mieszając. Cebulę, czosnek i imbir podsmażamy na tłuszczu pozostałym z wcześniejszego smażenia przez 1-2 minuty. Dodajemy paski marchwi, cukinii i smażymy przez 1-2 minuty, mieszając. Doprawiamy sosem sojowym, dodajemy bulion i zagotowujemy, a następnie gotujemy przez 3-4 minuty. Dodajemy kiełki i mięso, podgrzewamy. Podajemy z ryżem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Filet z kurczaka z warzywami w sosie sojowym z woka

Wok pozwala błyskawicznie przygotowywać potrawy. Przekonaj się, jak szybko powstanie azjatycki kurczak z warzywami!

Filet z kurczaka z warzywami w sosie sojowym z woka

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 2 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Kurczak z brokułami i boczniakami z woka

Marynowany kurczak z dodatkiem brokułów i boczniaków to niesamowita przygoda z kuchnią azjatycką.

Kurczak z brokułami i boczniakami z woka

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Polędwica wieprzowa z ananasem z woka

Spróbuj polędwiczki wieprzowej w słodko-ostrym wydaniu. Z chili, imbirem i oczywiście ananasem!

Polędwica wieprzowa z ananasem z woka

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Indyk z cukinią i grzybami z woka

Sznycel indyczy może być również podstawą dania azjatyckiego. Zobacz, jak je przygotować!

Indyk z cukinią i grzybami z woka

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    2134 dni temu
    Jak dla mnie to danie jest zdecydowanie za suche. Brakuje jakiegoś lekkiego sosu. Gdy czytałem przepis miałem wrażenie, że mięso i warzywa puszcza soki. Jednak to szybko wyparowało i po dodaniu z ryżem było bardzo suche.

    odpowiedz

  • passenger passenger
    3794 dni temu
    Skusiłem się wczoraj... Niestety czas przygotowania jest mocno zaniżony. Mięsko było twarde wiec musiało się trochę poddusić, co za skutkowało mięsno-warzywną breją na talerzu. W smaku bardzo fajne ale mięcho należy dusić osobno aż do osiągnięcia akceptowalnej miękkości .

    odpowiedz

  • Danuta Danuta
    3242 dni temu
    To znaczy,ze mieso bylo2 za grubo krojone. Jesli sa faktycznie cienkie paseczki i wysoka temperatura to sa nawet W 2 minuty gotowe.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!