Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Steki myjemy, osuszamy i kroimy w paski o szerokości ok. 1 cm. Cebulę, czosnek i imbir obieramy i siekamy. Marchew obieramy, cukinię oczyszczamy, oba składniki kroimy w cienkie paski. Kiełki myjemy i osączamy.
Paski steków podsmażamy z wszystkich stron na rozgrzanym oleju w woku lub na dużej patelni przez 3-4 minuty, ciągle mieszając. Cebulę, czosnek i imbir podsmażamy na tłuszczu pozostałym z wcześniejszego smażenia przez 1-2 minuty. Dodajemy paski marchwi, cukinii i smażymy przez 1-2 minuty, mieszając. Doprawiamy sosem sojowym, dodajemy bulion i zagotowujemy, a następnie gotujemy przez 3-4 minuty. Dodajemy kiełki i mięso, podgrzewamy. Podajemy z ryżem.
Zobacz podobne
przepisy
Filet z kurczaka z warzywami w sosie sojowym z woka
Wok pozwala błyskawicznie przygotowywać potrawy. Przekonaj się, jak szybko powstanie azjatycki kurczak z warzywami!
Kurczak z brokułami i boczniakami z woka
Marynowany kurczak z dodatkiem brokułów i boczniaków to niesamowita przygoda z kuchnią azjatycką.
Polędwica wieprzowa z ananasem z woka
Spróbuj polędwiczki wieprzowej w słodko-ostrym wydaniu. Z chili, imbirem i oczywiście ananasem!
Indyk z cukinią i grzybami z woka
Sznycel indyczy może być również podstawą dania azjatyckiego. Zobacz, jak je przygotować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Potrawka z wieprzowiny w cytrynach z przyprawami
- Wołowina w czerwonym winie. Dla Niego.
- Kurczak z chili
- Schab ze smażonymi bananami
- Makaron zapiekany z kalafiorem w sosie z mięsem mielonym
- Azjatyckie pączki z mango i kokosem
- Łosoś w sosie kokosowo-limonkowym
- Filet z kurczaka w ziołach z gratin z warzyw
- Tyrolski gröstl
- Polędwiczka w pieprzu z brukselką
- Burger z fasoli z kremem z mango
- Curry wegańskie z papają i orzechami nerkowca
- Marynata grillowa do wieprzowiny
- Sałatka śniadaniowa z jajkiem w koszulce
- Kokosowe krewetki z sosem mango
- Przekąski sylwestrowe Karola Okrasy
- Smażone jabłuszka
- Orzeźwiający koktajl arbuzowo-melonowy
- Pieczona karkówka z piekarnika - na dziko
- Zapiekany kalafior
- Nalewka z głogu
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Gulasz z sarny na winie z pieczarkami
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Kotleciki jagnięce
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1913 dni temu
Jak dla mnie to danie jest zdecydowanie za suche. Brakuje jakiegoś lekkiego sosu. Gdy czytałem przepis miałem wrażenie, że mięso i warzywa puszcza soki. Jednak to szybko wyparowało i po dodaniu z ryżem było bardzo suche.
odpowiedz
3572 dni temu
Skusiłem się wczoraj... Niestety czas przygotowania jest mocno zaniżony. Mięsko było twarde wiec musiało się trochę poddusić, co za skutkowało mięsno-warzywną breją na talerzu. W smaku bardzo fajne ale mięcho należy dusić osobno aż do osiągnięcia akceptowalnej miękkości .
odpowiedz
3020 dni temu
To znaczy,ze mieso bylo2 za grubo krojone. Jesli sa faktycznie cienkie paseczki i wysoka temperatura to sa nawet W 2 minuty gotowe.