
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Steki myjemy, osuszamy i kroimy w paski o szerokości ok. 1 cm. Cebulę, czosnek i imbir obieramy i siekamy. Marchew obieramy, cukinię oczyszczamy, oba składniki kroimy w cienkie paski. Kiełki myjemy i osączamy.
Paski steków podsmażamy z wszystkich stron na rozgrzanym oleju w woku lub na dużej patelni przez 3-4 minuty, ciągle mieszając. Cebulę, czosnek i imbir podsmażamy na tłuszczu pozostałym z wcześniejszego smażenia przez 1-2 minuty. Dodajemy paski marchwi, cukinii i smażymy przez 1-2 minuty, mieszając. Doprawiamy sosem sojowym, dodajemy bulion i zagotowujemy, a następnie gotujemy przez 3-4 minuty. Dodajemy kiełki i mięso, podgrzewamy. Podajemy z ryżem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Domek z piernika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto na pierogi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba po japońsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pieczona ryba po grecku
- Nuggetsy z kurczaka
- Boczek pieczony
- Makówki śląskie
- Piernik świąteczny
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Burek ze szpinakiem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
2244 dni temu
Jak dla mnie to danie jest zdecydowanie za suche. Brakuje jakiegoś lekkiego sosu. Gdy czytałem przepis miałem wrażenie, że mięso i warzywa puszcza soki. Jednak to szybko wyparowało i po dodaniu z ryżem było bardzo suche.
Odpowiedz
3904 dni temu
Skusiłem się wczoraj... Niestety czas przygotowania jest mocno zaniżony. Mięsko było twarde wiec musiało się trochę poddusić, co za skutkowało mięsno-warzywną breją na talerzu. W smaku bardzo fajne ale mięcho należy dusić osobno aż do osiągnięcia akceptowalnej miękkości .
Odpowiedz
3352 dni temu
To znaczy,ze mieso bylo2 za grubo krojone. Jesli sa faktycznie cienkie paseczki i wysoka temperatura to sa nawet W 2 minuty gotowe.