Wrapy sushi

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

- airfryer

Przygotowanie:

KROK 1: Przygotowujemy ryż

Ryż płuczemy pod zimną wodą i przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany, jeszcze lekko ciepły doprawiamy sosem sojowym i szczyptą cukru. Odstawiamy na kilka minut, żeby smaki się przegryzły.

KROK 2: Przygotowujemy dodatki

Łososia rozdrabniamy za pomocą widelca. Awokado kroimy na plasterki, ogórek w słupki, a marchewkę obieramy i za pomocą obieraczki tniemy na cienkie, długie plastry.

KROK 3: Przygotowujemy sos do wrapa

Pastę miso mieszamy z majonezem i odstawiamy na bok, by się przegryzły.

KROK 4: Składamy wrap

Arkusze nori składamy na pół i za pomocą nożyczek zaokrąglamy brzegi tak, aby stworzyć imitację tortilli. Resztki dodajemy wraz z pozostałymi składnikami do środka. Na każdym krążku rozsmarowujemy ryż i umieszczamy je w airfryerze na 3-4 minuty w temp. 180°C. Na zapieczonych wrapach rozkładamy rozdrobnionego łososia i pokrojone awokado, marchewkę i ogórki oraz pocięte resztki nori.

KROK 5: Podajemy wrapy

Wrapy możemy podawać z marynowanym imbirem. Całość polewamy sosem, posypujemy sezamem i składamy na pół.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl