Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
- głęboką patelnię
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY KURCZAKA
Piersi kurczaka oczyszczamy i kroimy w niewielkie, wąskie kawałki. Doprawiamy je solą i pieprzem. Rozgrzewamy patelnię i smażymy mięso na złoty kolor.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na tarce o drobnych oczkach ścieramy imbir i skórkę z limonki. Cebulę podsmażamy na głębokiej patelni. Kiedy się zeszkli, dodajemy czosnek, przecier z mango, świeży imbir i skórkę z limonki. Całość mieszamy. Następnie dodajemy bulion drobiowy i płatki chili. Sos gotujemy przez ok. 5-7 minut.
KROK 3: GOTUJEMY KURCZAKA W SOSIE
Do sosu dodajemy posiekaną kolendrę i usmażonego kurczaka. Danie gotujemy przez ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając, aż sos się zredukuje.
KROK 4: PODAJEMY WRAPY
Mango kroimy w bardzo cienkie plastry, a pozostałe zioła delikatnie siekamy. Tortille bardzo krótko podgrzewamy. Na każdy placek nakładamy kurczaka w sosie, kilka plastrów mango i świeże zioła. Tortille zawijamy tak, aby z jednej strony nic nie wyciekało, i podajemy wrapy z ulubionymi dodatkami.
Zobacz podobne
przepisy
Wrapy z sałaty z tofu
Wrapy z sałatą i tofu to nasza propozycja na szybką przekąskę w ciągu dnia!
Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
Wrapy z krewetkami, warzywami oraz masłem cytrynowym – pyszna propozycja obiadu!
Wrapy z szynką i mango
Wrapy z szynką i mango to świetna propozycja dania, które zabierzesz na piknik lub drugie śniadanie do pracy!
Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
Znudziły Ci się kanapki na drugie śniadanie? Przygotuj pyszne tortille z kurczakiem i kolorowymi świeżymi warzywami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Marchwiowe placuszki z sosem serowym
- Pieczone skrzydełka w pikantnym sosie klonowym
- Cassoulet z udkami kurczaka i boczkiem
- Knedle z białym serem
- Polędwiczki w pikantnym sosie żurawinowym
- Makaron z wędzonym łososiem w sosie musztardowym
- Kurczak teriyaki z warzywami
- Sałatka z kuskusem, mango i awokado
- Perliczka pieczona w tymianku z ziemniakami
- Stek z szynki z dzika w cytrynowym sosie
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Croquetas z purée ziemniaczanym i chorizo
- Croissanty z truskawkami i serem brie
- Serek wiejski z owocami i masłem orzechowym
- Omlet marchewkowy
- Sałatka z homara z arbuzem
- Grillowane wegekiełbaski z sosem miodowo-pomidorowym
- Shake kawowy z lodami czekoladowymi
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Sok pomarańczowo-marchewkowo-jabłkowy z kurkumą
- Pulpety z indyka w sosie kurkowym
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
- Bulion wołowy
- Szparagi z ziemniaczanym purée z trybulą
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Bostock z rabarbarem
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Warkocz z ciasta francuskiego z szynką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)