Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
- głęboką patelnię
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY KURCZAKA
Piersi kurczaka oczyszczamy i kroimy w niewielkie, wąskie kawałki. Doprawiamy je solą i pieprzem. Rozgrzewamy patelnię i smażymy mięso na złoty kolor.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na tarce o drobnych oczkach ścieramy imbir i skórkę z limonki. Cebulę podsmażamy na głębokiej patelni. Kiedy się zeszkli, dodajemy czosnek, przecier z mango, świeży imbir i skórkę z limonki. Całość mieszamy. Następnie dodajemy bulion drobiowy i płatki chili. Sos gotujemy przez ok. 5-7 minut.
KROK 3: GOTUJEMY KURCZAKA W SOSIE
Do sosu dodajemy posiekaną kolendrę i usmażonego kurczaka. Danie gotujemy przez ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając, aż sos się zredukuje.
KROK 4: PODAJEMY WRAPY
Mango kroimy w bardzo cienkie plastry, a pozostałe zioła delikatnie siekamy. Tortille bardzo krótko podgrzewamy. Na każdy placek nakładamy kurczaka w sosie, kilka plastrów mango i świeże zioła. Tortille zawijamy tak, aby z jednej strony nic nie wyciekało, i podajemy wrapy z ulubionymi dodatkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Sernik pistacjowy
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sałatka gyros
- Śledź w oleju
- Uszka z grzybami
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierniki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba z piekarnika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Przekąski sylwestrowe
- Jajka na miękko
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)