Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
- patelnię z nieprzywierającą powłoką i pokrywką
- trzepaczkę
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Natkę rzodkiewki rozdrabniamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA OMLET
Do ubitych białek dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, a także rozdrobnioną natkę rzodkiewki. Całość delikatnie i dokładnie mieszamy.
KROK 3: SMAŻYMY OMLET
Na rozgrzaną patelnię wykładamy masę jajeczną i smażymy ją pod przykryciem, aż spód delikatnie się zetnie, przez ok. 5 minut. Następnie podważamy brzegi omletu i dodajemy pod spód masło. Rozprowadzamy je po całej powierzchni, ponownie przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy jeszcze chwilę, aż wierzch się zetnie.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY PUSZYSTY TWAROŻEK
Jogurt krótko mieszamy za pomocą trzepaczki, aby był bardziej puszysty. Następnie na tarce o drobnych oczkach ścieramy twaróg. Szczypiorek siekamy i dodajemy do miski. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.
KROK 5: PODAJEMY OMLET
Rzodkiewki ścieramy na mandolinie lub kroimy w cienkie plasterki. Na ciepły omlet wykładamy twarożek i układamy rzodkiewki. Danie podajemy od razu, z odrobiną szczypiorku i soli do smaku.
Zobacz podobne
przepisy
Omlety ziołowe z nadzieniem z serka grani i łososia
Zacznij dzień od pysznego posiłku! Omlet ziołowy z nadzieniem z serka grani i wędzonego łososia!
Omlet ze szpinakiem i szynką
Karol Okrasa serwuje przepis na udany poranek – omlet ze szpinakiem, szynką i kozim serem!
Omlet z makaronem
Jak smakuje omlet ze smażonym makaronem? Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się sam!
Omlet z amarantusem i owocami
Amarantus na słodko smakuje wyśmienicie! Wypróbuj przepis na omlet z amarantusem, owocami i cukrem pudrem.
Zobacz przepisy
na święta
- Warzywna terrina
- Mazurek z masłem orzechowym
- Jajka faszerowane awokado
- Babka na parze
- Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
- Wegański tort wielkanocny z czekoladowym gniazdem
- Babeczki z kajmakiem
- Różowe jajka z kremem chrzanowym
- Zupa marchewkowa z pomarańczą
- Regionalny mazurek wielkanocny
- Sernik cytrynowy na zimno
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Babka cytrynowa wielkanocna
- Wielkanocna babka ponczowa
- Jajka w mięsie mielonym z sosem tatarskim
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Rolada makowa
- Domowy zakwas na żurek
- Sałatka z selera i jajek z ziołami
- Gofry szpinakowe z jajkiem sadzonym i wędzonym łososiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
421 dni temu
Omlet bardzo dobry, ja robiłam go z solą i pieprzem. Jak coś podczas pieczenia omlet się zapadnie ale on ma tak robić.
odpowiedz