• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Podsmażamy warzywa

Umyte i obrane warzywa kroimy w kosteczkę wielkości ok. 1 x 1 cm. Kalafior dzielimy na małe różyczki. Do garnka wlewamy olej i przesmażamy wszystkie pokrojone warzywa oprócz kalafiora. Gdy nabiorą złotego koloru, dolewamy bulion. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy ok. 20 minut na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną (uważamy, by ich nie rozgotować!). Następnie dodajemy kalafior.

Krok 2: Doprawiamy zupę

Śmietanę mieszamy z odrobiną zupy, a następnie całość przelewamy do garnka, ciągle mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy na małym ogniu do momentu, aż kalafior będzie miękki, lecz nadal chrupiący.

Na koniec dodajemy połowę drobno posiekanego koperku, a drugą częścią dekorujemy zupę tuż przed podaniem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Kasia Kasia
    458 dni temu
    pyszna!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram