Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Gotujemy zupę

Pomidory nacinamy od spodu na krzyż, wkładamy do miski i zalewamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki. Oczyszczony ananas i pomidory kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy olej kokosowy, dodajemy ananas, cynamon, curry i przecier pomidorowy – po czym podsmażamy. Dokładamy pomidory i jeszcze chwilę dusimy, następnie zalewamy wywarem i dodajemy odsączoną ciecierzycę. Gotujemy ok. 10 minut, aż pomidory się rozpadną. Zupę doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Płatki migdałów prażymy na suchej patelni na złoty kolor.

Krok 2: Karmelizujemy cebulę

Cebule kroimy w piórka, suszone śliwki w paski. Na patelni podgrzewamy cukier. Gdy zacznie się roztapiać, dodajemy cebulę i suszone śliwki. Karmelizujemy na małym ogniu, mieszając, aż cebula będzie miękka.

Zupę przelewamy do misek i podajemy razem z karmelizowaną cebulą i płatkami migdałów.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram