Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender lub mikser
Krok 1: Podsmażamy cebulkę
Dymki oczyszczamy, białą cześć kroimy w kostkę, zieloną w cienkie krążki. Pomarańczę sparzamy gorącą wodą. Ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Białą część dymek podsmażamy na gorącej oliwie aż do zeszklenia. Dodajemy mrożony groszek i smażymy przez 1-2 minuty. Dolewamy sok z pomarańczy i bulion warzywny. Doprawiamy solą i pieprzem. Zupę gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 12-15 minut.
Krok 2: Przygotowujemy grzanki
Zieloną część dymek dusimy na 1 łyżce gorącego masła aż do miękkości i odstawiamy. Na tę samą patelnię dajemy pozostałą część masła i chleb pokrojony w kostkę. Smażymy ze wszystkich stron, obracając. Doprawiamy solą, pieprzem i skórką pomarańczową i łączymy z podsmażonym szczypiorkiem.
Krok 3: Miksujemy zupę
Do zupy dodajemy śmietanę, dokładnie miksujemy i doprawiamy do smaku. Dekorujemy grzankami ze szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Ekspresowy krem z groszku
Pomysł na błyskawiczną zupę dla zabieganych: kremowa kompozycja z zielonego groszku z dodatkiem pysznej mozzarelli!
Letnia zupa jarzynowa z ciecierzycą
Sycąca zupa z kawałkami kolorowych warzyw pokrojonych w kostkę, ciecierzycą oraz dodatkiem białego wytrawnego wina.
Zupa z groszku z miętą i prażoną gruszką
To wyjątkowe połączenie aromatycznych przypraw z delikatnym groszkiem. Dodatkowo wzbogacone słodką, prażoną gruszką.
Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ekspresowy krem z groszku
- Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru z grzankami
- Owocowe koszyczki z ciasta francuskiego
- Łosoś z kaparami i sosem musztardowym
- Zupa miso z warzywami i tofu
- Karaibskie smoothie owocowe z sałatą
- Gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami
- Filety rybne z pikantną salsą pomidorową
- Oliwa bazyliowa
- Sałatka z ryżem, ogórkiem i papają
- Zupa pomidorowa z bazylią
- Spaghetti z pikantnym sosem pomidorowym i krewetkami
- Bezglutenowy tort „Czarny Las”
- Kalafiorowa zupa krem
- Gnocchi własnej roboty
- Hummus grzybowy
- Wieniec wielkanocny
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Ciastka pisanki
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Domowe sezamki
- Nalewka z głogu
- Hreczanyki z wegańską okrasą
- Chlebek bananowy
- Faszerowane jajka z pistacjami
- Szybkie tortille z salsą z brzoskwiń
- Jednogarnkowy makaron z indykiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
1014 dni temu
O ile wiem,,to moje weganki nie jedza serow boczku!!!!ja nie wiem,,co jest z ta dieta Wege.!!
odpowiedz
1107 dni temu
Po co wszystko smażyć? To niezdrowo.
odpowiedz
2027 dni temu
lord kruszwil
odpowiedz
2027 dni temu
lol