Zupa z groszku i pomarańczy z grzankami z cebulką
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • blender lub mikser

Krok 1: Podsmażamy cebulkę  

Dymki oczyszczamy, białą cześć kroimy w kostkę, zieloną w cienkie krążki. Pomarańczę sparzamy gorącą wodą. Ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Białą część dymek podsmażamy na gorącej oliwie aż do zeszklenia. Dodajemy mrożony groszek i smażymy przez 1-2 minuty. Dolewamy sok z pomarańczy i bulion warzywny. Doprawiamy solą i pieprzem. Zupę gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 12-15 minut.

Krok 2: Przygotowujemy grzanki

Zieloną część dymek dusimy na 1 łyżce gorącego masła aż do miękkości i odstawiamy. Na tę samą patelnię dajemy pozostałą część masła i chleb pokrojony w kostkę. Smażymy ze wszystkich stron, obracając. Doprawiamy solą, pieprzem i skórką pomarańczową i łączymy z podsmażonym szczypiorkiem.

Krok 3: Miksujemy zupę

Do zupy dodajemy śmietanę, dokładnie miksujemy i doprawiamy do smaku. Dekorujemy grzankami ze szczypiorkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Ew Ew
    1034 dni temu
    O ile wiem,,to moje weganki nie jedza serow boczku!!!!ja nie wiem,,co jest z ta dieta Wege.!!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1127 dni temu
    Po co wszystko smażyć? To niezdrowo.

    odpowiedz

  • Kuba Talaśka Kuba Talaśka
    2047 dni temu
    lord kruszwil

    odpowiedz

  • Kuba Talaśka Kuba Talaśka
    2047 dni temu
    lol

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!