Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ważne!
Patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.
Przygotowanie
1 łyżkę miodu mieszkamy z łyżką soku z cytryną.
Owoce kroimy w grubsze plasterki lub w większą kostkę i razem z piankami nadziewamy na patyczki.
Obieramy orzechy włoskie, zawijamy je w szmatkę i szybkimi ruchami uderzamy o blat stołu, aby się pokruszyły.
Szaszłyki grillujemy krótko, kładąc je bezpośrednio na ruszt lub na tackę do grillowania.
Ciepłe szaszłyki polewamy mieszanką miodu i cytryny i posypujemy orzechami.
Zobacz podobne
przepisy
Muffinki bananowe z czekoladą
Smakowite, wilgotne muffiny, pełne bananów i czekolady sprawdzą się na każdym przyjęciu – będą smakować dzieciom i dorosłym!
Cukiniowe pizze
Oryginalna przekąska z grilla: plastry cukinii przyozdobione pieczarkami, pomidorem, salami i roztopionym serem.
Kolorowa ryba w srebrnych papilotach
Ziołowo-warzywna kompozycja z delikatnym łososiem w roli głównej. Idealna na grilla w towarzystwie chrupiącej bagietki.
Mini Pancakes na patyku
Spróbuj słynnych placuszków w wersji mini, podawanych w formie szaszłyków z truskawkami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Przekąski sylwestrowe
- Sałatka gyros
- Pierniki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto na pierogi
- Kompot z suszu z cytryną
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Świąteczne pierniczki
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Błyskawiczne pierniczki
- Kutia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
3486 dni temu
Pierwszy komentarz
odpowiedz