
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tarkę
Przygotuj wcześniej
Szpinak rozmróź i odsącz na sitku.
Przygotowanie
Pieczarki myjemy, osuszamy i odcinamy nóżki.
Cebulę kroimy i szklimy na patelni. Czosnek drobno siekamy i dodać razem ze szpinakiem do cebuli. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową. Całość smażyćmy na małym ogniu, ciągle mieszając. Suszone pomidory kroimy w cienkie paseczki i dodajemy pod koniec smażenia.
Pieczarki faszerujemy masą szpinakową, posypujemy startym serem grana padano, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.
Jak podawać
Podajemy z bagietką i zieloną sałatą.
Zobacz podobne
przepisy
Faszerowane papryki z oliwkami
Mięso, warzywa, ser i przyprawy – kilka prostych składników wystarczy, by stworzyć potrawę w prawdziwie greckim stylu.

Przekąski sylwestrowe
Coś pomidorowego, coś serowego i coś z ciasta francuskiego. Przygotowaliśmy dla Ciebie zestaw sylwestrowych przekąsek.

Przekąski sylwestrowe Okrasy
Sekretem udanego przyjęcia jest dobre jedzenie. Skorzystajcie z pomysłów Okrasy na przekąski sylwestrowe!


Zielona przystawka
Zielona uczta nie tylko dla oczu: pyszna lekka sałatka z gruszką, awokado i winogronami kusi swym wyglądem i smakiem!

Komentarze (5)
2448 dni temu
Szybko i pysznie:)
odpowiedz
2969 dni temu
Jutro planuje zrobić ..właśnie kupiłam pieczarki wielkie...tylko ja swoje nadzieje mieskiem
odpowiedz
3405 dni temu
przepyszne i bardzo proste danie. polecam
odpowiedz
3466 dni temu
Pycha, lubię szpinak z Lidla, jest niedrogi, lekko doprawiony z dodatkiem śmietany, mniam.
odpowiedz
3507 dni temu
smaczne i proste danie
odpowiedz
zobacz wszystkie