
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sos
Mieszamy ze sobą octet balsamiczny lub sok z cytryny, miód, oliwę z oliwek, sól, pieprz i bardzo drobno posiekany czosnek, bardzo drobno posiekany. W razie gdyby sos był zbyt gęsty, dodajemy 1-2 łyżki wody.
Warzywa
Bakłażana i cukinię kroimy w plastry razem ze skórką. Paprykę kroimy na cząstki. Pieczarki kroimy w ćwiartki, a cebulę w półplasterki.
Pokrojone warzywa wkładamy do sporej miski. Oliwę z solą, pieprzem i sokiem łączymy, mieszamy delikatnie, ale bardzo dokładnie z warzywami.
Warzywa kładziemy partiami na grillu, obsmażamy z obu stron.
Ugrillowane warzywa układamy na sporym półmisku, posypujemy pokruszonym serem, polewamy wcześniej przygotowanym sosem i posypujemy obficie posiekaną pietruszką i bazylią.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Jajka na miękko
- Boczek pieczony
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Śledzie po kaszubsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Piernik świąteczny
- Ryba z piekarnika
- Łazanki
- Ryba po japońsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Nuggetsy z kurczaka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto marchewkowe
- Guacamole
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (9)
3433 dni temu
Rewelacja. Za każdym razem zachwyca gości :)
Odpowiedz
3773 dni temu
Karolino, mamy nadzieję, że w Kuchni Lidla znajdziesz więcej imprezowych hitów! :) Pozdrawiamy!
Odpowiedz
3773 dni temu
Ta sałatka jest niesamowita! Na razie mieliśmy możliwość tylko piec w piekarniku, nie grillowaliśmy, ale warzywa w połączeniu z tym sosem to "miód w gębie"! :) Była hitem na niejednej imprezie.
Odpowiedz
3843 dni temu
Sałatka jest przepyszna! Zrobiłam ją pierwszy raz na przyjęcie urodzinowe na patelni grilowej. Podbiła smaki wszystkich gości. Super smakuje również schłodzona na drugi dzień.
Odpowiedz
4067 dni temu
PYYYSZNA!!!! Polecam :)
Odpowiedz
4226 dni temu
Pyszna, ja zrobiłam warzywa na patelni grillowej i też wyszła świetnie. Polecam!
Odpowiedz
4324 dni temu
Sałatka wyśmienita, pasuje na każdą okazję. Trochę trwa to grillowanie ale warto, sos przepyszny, o niepowtarzalnym smaku, polecam gorąco
Odpowiedz
4438 dni temu
Wspaniały przepis wykorzystany przeze mnie w te lato wielokrotnie. Najbardziej wybredni pokochają tą sałatkę. Bardzo prosty i szybki przepis. Polecam.
Odpowiedz
4544 dni temu
Bardzo fajny i prosty przepis na dość szybki (wyłącznie czas grillowania), smaczny i zdrowy obiad lub kolację. Sałatka w miseczce prezentuje się pięknie i śmiało nadaje się na przyjęcie gości. Polecam.
Odpowiedz