
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pstrągi patroszymy i skrobiemy. Tak przygotowane ryby myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Ryby smarujemy oliwą z oliwek. Delikatnie nacinamy skórkę w poprzek ryby. Nacięcia na skórce wypełniamy listkami bazylii.
Do środka każdej z ryb wkładamy po dwie gałązki bazylii.
W koszyczku do pieczenia grillujemy ryby 10 minut z każdej strony.
Jak podawać
Serwujemy z pomidorkami cherry.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Tort lodowy
- Lody tajskie
- Gruszki w syropie
- Grillowana cukinia
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Pancakes z borówkami
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
3846 dni temu
jedziem z koksem!!!!!1111111111
odpowiedz
3352 dni temu
SIEMA