Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- papier do pieczenia
- wałek
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180-190°C
KROK 1: Przygotowujemy ciasto na krakersy
Mączkę migdałową umieszczamy w misce. Nasionka chia zalewamy 60 ml wody. Odstawiamy do napęcznienia, a następnie dodajemy do mączki. Dodajemy miód, cynamon i olej kokosowy. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto odstawiamy. Jeśli ciasto jest za luźne – dodajemy więcej mączki.
KROK 2: Pieczemy krakersy
Z ciasta formujemy kulkę, kładziemy ją na papierze do pieczenia i rozpłaszczamy. Przykrywamy drugim kawałkiem papieru i wałkujemy ciasto na grubość ok. 4-5 mm, nadając mu kształt koła. Ściągamy górną warstwę papieru. Na wierzch wykładamy płatki migdałowe. Nożem do pizzy kroimy ciasto w trójkąty. Całość przekładamy na blachę piekarnikową. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180-190°C. Pieczemy na złoty kolor przez ok. 12-15 minut.
KROK 3: Przygotowujemy dip z awokado
Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę.
KROK 4: Podajemy przekąskę
Krakersy podajemy z dipem z awokado.
Zobacz podobne
przepisy
Florentynki migdałowe
Bez mąki i jajek, za to z całą masą orzechów i suszonych owoców. Wypróbuj przepis na tradycyjne ciasteczka inspirowane kuchnią Florencji!
Hiszpańskie ciasteczka migdałowe
Pyszne ciasteczka łączące smak migdałów i pomarańczy – wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!
Hummus czekoladowy
Hummus na słodko przygotujesz w niecałe 5 minut! Nie wierzysz? Zobacz, jak poradziła sobie z tym Daria!
Bezglutenowa tarta migdałowa
Proste ciasto bezglutenowe dla fanów kuchni w stylu hiszpańskim? Tarta migdałowa, zwana ciastem pielgrzyma, na pewno sprawdzi się w tej roli. Upiecz ją według przepisu Pawła.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Morele z aksamitnym serkiem i pistacjami
- Sałatka z fetą i jajkiem
- Chrupiące paluchy z sosem czekoladowym
- Sałatka z makaronem i krewetkami
- Kolorowa sałatka warzywna
- Zupa krem z kawałkami kurczaka
- Halloweenowe jajka z dipem z awokado
- Arabska sałatka ziemniaczana
- Krewetki w tempurze
- Pasta jajeczna
- Bezglutenowe tortille z szarpaną wieprzowiną
- Tortille z łososiem wędzonym
- Warkocz z ciasta francuskiego z szynką
- PASTA Z KOZIEGO SERA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Sushi z banana
- Batony czekoladowe z granatem
- Clafoutis z czereśniami
- Zimowa sałatka z fasolą, tofu i sosem jogurtowym
- Sałatka z bazylią, jogurtem i smażonymi morelami
- Crostini truskawkowe z kremem z orzechów nerkowca
- Crostini z szynką i brzoskwiniami
- Młoda kapusta duszona z kminkiem, pomidorami i klopsikami
- Kaczka z karmelizowanymi pomarańczami i żurawinami
- Dalgona coffee na 3 sposoby
- Szynka w kapuście curry
- Kruszonka na 3 sposoby: klasyczna, wegańska, migdałowa
- Kaszubski miodowy kuch
- Grillowane szaszłyki ze sznycli z ziemniakami
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Bowl z ryżem, łososiem i dressingiem limonkowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1888 dni temu
Bezglutenowe i wegańskie naraz!!! Bosko!!! Bardzo dziękuję!!!
odpowiedz