
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- papier do pieczenia
- wałek
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180-190°C
KROK 1: Przygotowujemy ciasto na krakersy
Mączkę migdałową umieszczamy w misce. Nasionka chia zalewamy 60 ml wody. Odstawiamy do napęcznienia, a następnie dodajemy do mączki. Dodajemy miód, cynamon i olej kokosowy. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto odstawiamy. Jeśli ciasto jest za luźne – dodajemy więcej mączki.
KROK 2: Pieczemy krakersy
Z ciasta formujemy kulkę, kładziemy ją na papierze do pieczenia i rozpłaszczamy. Przykrywamy drugim kawałkiem papieru i wałkujemy ciasto na grubość ok. 4-5 mm, nadając mu kształt koła. Ściągamy górną warstwę papieru. Na wierzch wykładamy płatki migdałowe. Nożem do pizzy kroimy ciasto w trójkąty. Całość przekładamy na blachę piekarnikową. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180-190°C. Pieczemy na złoty kolor przez ok. 12-15 minut.
KROK 3: Przygotowujemy dip z awokado
Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę.
KROK 4: Podajemy przekąskę
Krakersy podajemy z dipem z awokado.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Butter chicken
- Sałatka gyros
- Gnocchi własnej roboty
- Grochówka wojskowa
- Leczo
- Ciasto z truskawkami i galaretką
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Ciasto na pierogi
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Baklawa grecka
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
2126 dni temu
Bezglutenowe i wegańskie naraz!!! Bosko!!! Bardzo dziękuję!!!
odpowiedz