zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1: Przygotowujemy marynatę

Składniki marynaty mieszamy w misce.

KROK 2: Przygotowujemy makaron

Makaron chow mein przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy na sicie.

KROK 3: Marynujemy boczniaki

Boczniaki kroimy w paski wzdłuż blaszek i wrzucamy do marynaty na minimum 10 minut. Im dłużej się marynują, tym lepiej.

KROK 4: Smażymy warzywa

Marchewkę kroimy w julienne. Fasolkę przekrawamy w połowie. Chili kroimy w cienkie plasterki. Na mocno rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy boczniaki i przesmażamy je około 3 minut. Dodajemy marchewkę, fasolkę i chili. Smażymy 2-3 minuty. Dodajemy orzechy nerkowca. Smażymy jeszcze 2 minuty. Dodajemy makaron, zdejmujemy patelnię z ognia i mieszamy całe danie. Dodajemy listki pietruszki lub kolendry. Skrapiamy sokiem z limonki. Podajemy z cząstkami limonki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    215 dni temu
    Strasznie skomplikowane te potrawy azjatyckie, kto by to robił, strata czasu. Na szczęście jest kuchnia śródziemnomorska, prosta i szybka i smaczna.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    200 dni temu
    Za to smaki niepowtarzalne! :)
  • Gośćanna Gośćanna
    249 dni temu
    Zrobilam....nawet smaczne . Musialam jednak na koncu smazenia polac oliwa bo bylo potrawa za sucha .Pozdrawiam

    odpowiedz

  • koziolekk koziolekk
    248 dni temu
    Potwierdzam, całkiem smaczne, mam tylko wrażenie, że samego makaronu trochę za dużo.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram