Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- mikser
- sitko o drobnych oczkach
- formę o wymiarach ok. 20 x 30 cm
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 160°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZTAPIAMY CZEKOLADĘ Z MASŁEM
Czekoladę siekamy na mniejsze kawałki i wraz z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej. Gotową masę czekoladową odstawiamy do przestudzenia.
KROK 2: UBIJAMY JAJKA
Jajka z cukrem ubijamy na puszystą i kremową masę, pod koniec ubijania dodajemy szczyptę soli.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA BROWNIE
Wystudzoną masę czekoladową miksujemy krótko z ubitymi jajkami. W osobnej misce mieszamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Następnie przesiewamy je przez sitko o drobnych oczkach do masy czekoladowo-jajecznej. Całość delikatnie mieszamy.
KROK 4: PIECZEMY BROWNIE
Chałwę dość grubo siekamy. Ciasto na brownie przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószamy je chałwą i pieczemy przez ok. 25 minut w temperaturze 160°C.
KROK 5: PODAJEMY BROWNIE
Gotowe brownie studzimy, kroimy na kawałki i podajemy z lodami waniliowymi i świeżymi owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Przepis na brownie z orzechami
Klasyczne ciasto inspirowane kuchnią Ameryki, przygotowane z czekolady deserowej, masła, cukru i mąki z dodatkiem chrupiących orzechów.
Brownie z bitą śmietaną i cytrusami
Aksamitne ciasto czekoladowe z masą śmietanową i grejpfrutami - doskonała fuzja smaków.
Brownie czekoladowe z syropem klonowym oraz masłem orzechowym
Klasyka kuchni w stylu Amerykańskim w wydaniu Pawła Małeckiego – brownie z syropem klonowym i masłem orzechowym!
Brownie z espresso i wiśnią
Szukasz pomysłu na domowy deser? Zobacz, jak przygotować pyszne czekoladowe ciasto z dodatkiem espresso i wiśni.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik krakowski
- Ciasto marchewkowe
- Świąteczne pierniczki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kapusta z grochem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Kutia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto na pierogi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)