Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- mikser
- sitko o drobnych oczkach
- formę o wymiarach ok. 20 x 30 cm
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 160°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZTAPIAMY CZEKOLADĘ Z MASŁEM
Czekoladę siekamy na mniejsze kawałki i wraz z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej. Gotową masę czekoladową odstawiamy do przestudzenia.
KROK 2: UBIJAMY JAJKA
Jajka z cukrem ubijamy na puszystą i kremową masę, pod koniec ubijania dodajemy szczyptę soli.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA BROWNIE
Wystudzoną masę czekoladową miksujemy krótko z ubitymi jajkami. W osobnej misce mieszamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Następnie przesiewamy je przez sitko o drobnych oczkach do masy czekoladowo-jajecznej. Całość delikatnie mieszamy.
KROK 4: PIECZEMY BROWNIE
Chałwę dość grubo siekamy. Ciasto na brownie przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószamy je chałwą i pieczemy przez ok. 25 minut w temperaturze 160°C.
KROK 5: PODAJEMY BROWNIE
Gotowe brownie studzimy, kroimy na kawałki i podajemy z lodami waniliowymi i świeżymi owocami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Boczek pieczony
- Guacamole
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sernik pistacjowy
- Krokiety z mięsem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mini burgery
- Uszka z grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Łazanki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Makowiec japoński
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Domek z piernika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)