Brownie z chałwą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • mikser
  • sitko o drobnych oczkach
  • formę o wymiarach ok. 20 x 30 cm
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 160°C

Sposób przygotowania:

KROK 1: ROZTAPIAMY CZEKOLADĘ Z MASŁEM

Czekoladę siekamy na mniejsze kawałki i wraz z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej. Gotową masę czekoladową odstawiamy do przestudzenia.

KROK 2: UBIJAMY JAJKA

Jajka z cukrem ubijamy na puszystą i kremową masę, pod koniec ubijania dodajemy szczyptę soli.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA BROWNIE

Wystudzoną masę czekoladową miksujemy krótko z ubitymi jajkami. W osobnej misce mieszamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Następnie przesiewamy je przez sitko o drobnych oczkach do masy czekoladowo-jajecznej. Całość delikatnie mieszamy.

KROK 4: PIECZEMY BROWNIE

Chałwę dość grubo siekamy. Ciasto na brownie przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószamy je chałwą i pieczemy przez ok. 25 minut w temperaturze 160°C.

KROK 5: PODAJEMY BROWNIE

Gotowe brownie studzimy, kroimy na kawałki i podajemy z lodami waniliowymi i świeżymi owocami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!