Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- okrągłą formę o średnicy 30 cm
- mikser
Krok 1: Masło ucieramy z cukrem i wanilią
Masło ucieramy z cukrem i nasionkami wydrążonymi z laski wanilii na puszystą masę. Stopniowo dodajemy jaja w temperaturze pokojowej. Mąkę łączymy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy, cały czas ucierając. Na koniec dodajemy jogurt.
Krok 2: Masę przelewamy do formy
Formę smarujemy masłem i oprószamy mąka. Ciasto przekładamy do formy i wyrównujemy jego powierzchnię.
Krok 3: Układamy owoce na cieście i posypujemy cukrem pudrem
Umyte brzoskwinie kroimy na 8 cząstek. Borówki myjemy. Owoce dzielimy na dwie równe części. Jedną część owoców układamy na cieście. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160°C przez 30 minut. Gdy ciasto będzie miało jasny kolor, a owoce zapadną się w cieście, układamy na wierzchu drugą część owoców i posypujemy cukrem pudrem. Pieczemy 15-20 w temperaturze 170°C. Przed wyjęciem ciasta, sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone.
Zobacz podobne
przepisy
Słoneczna tarta brzoskwiniowa
Kruche ciasto, kremowe, waniliowe wnętrze i soczyste brzoskwinie! Słoneczna tarta to deser, który serwujemy prosto z lodówki.
Owocowy Pie
Słodki placek z jabłkami, brzoskwiniami i pomarańczami – przebój kuchni amerykańskiej w lekko odmienionym wydaniu.
Poduszeczki brzoskwiniowe
Połówki brzoskwiń wypełnione masą serową, ułożone na delikatnym cieście – oto pomysł na prosty i smaczny deser.
Eskalopki z indyka w cieście francuskim z fetą i pieczoną papryką ze smażonymi brzoskwiniami
Delikatny drób i smakowite dodatki zamknięte w chrupiącym cieście. Doskonała propozycja na lekki, ale sycący posiłek!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Letnia karpatka z bitą śmietaną i borówkami
- Arbuzowe szaleństwo
- Gofry na dwa sposoby
- Rolada brzoskwiniowa z serkiem mascarpone
- Kołacz z białym serem
- Brownie z espresso i wiśnią
- Kogel-mogel zapiekany z malinami
- Tarta rabarbarowa
- Sałatka z topinamburem
- Guacamole z pomidorami
- Ciasto z brzoskwiniami
- Ciasto z profiterolkami
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Jogurtowiec na cieście francuskim
- Sałatka z bobu z prażoną cebulką
- Amaretti z ganaszem czekoladowym
- Babka orzechowo-migdałowa
- Tarta szpinakowo-borówkowa
- Stek z polędwicy wołowej z chimichurri
- Mrożony jogurt z owocami leśnymi
- Kurczak w sosie pesto
- Lizaki z ksylitolu
- Mus miętowy z limonką
- Kluski ziemniaczane z sosem grzybowym
- Chrupiące tosty z ricottą i śliwkami z tymiankiem
- Lemoniada z różowego grejpfruta z kardamonem
- Łatwy piernik z bakaliami, przekładany powidłami
- Kurczak w musztardzie na pieczonych warzywach
- Sajgonki z ciasta francuskiego
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2123 dni temu
czy mogą być inne owoce? np.jabłka..
odpowiedz
2123 dni temu
Oczywiście, możesz zastąpić brzoskwinie i borówki jabłkami-będzie równie smacznie!
2301 dni temu
Polecam, już 2 raz wyszło pyszne :)
odpowiedz