Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- okrągłą formę o średnicy 30 cm
- mikser
Krok 1: Masło ucieramy z cukrem i wanilią
Masło ucieramy z cukrem i nasionkami wydrążonymi z laski wanilii na puszystą masę. Stopniowo dodajemy jaja w temperaturze pokojowej. Mąkę łączymy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy, cały czas ucierając. Na koniec dodajemy jogurt.
Krok 2: Masę przelewamy do formy
Formę smarujemy masłem i oprószamy mąka. Ciasto przekładamy do formy i wyrównujemy jego powierzchnię.
Krok 3: Układamy owoce na cieście i posypujemy cukrem pudrem
Umyte brzoskwinie kroimy na 8 cząstek. Borówki myjemy. Owoce dzielimy na dwie równe części. Jedną część owoców układamy na cieście. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160°C przez 30 minut. Gdy ciasto będzie miało jasny kolor, a owoce zapadną się w cieście, układamy na wierzchu drugą część owoców i posypujemy cukrem pudrem. Pieczemy 15-20 w temperaturze 170°C. Przed wyjęciem ciasta, sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Burek ze szpinakiem
- Mini burgery
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto marchewkowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Śledzie po kaszubsku
- Łazanki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Boczek pieczony
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Krokiety z mięsem
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sernik pistacjowy
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Uszka z grzybami
- Śledź w oleju
- Nuggetsy z kurczaka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania



Komentarze (3)
2462 dni temu
czy mogą być inne owoce? np.jabłka..
Odpowiedz
2461 dni temu
Oczywiście, możesz zastąpić brzoskwinie i borówki jabłkami-będzie równie smacznie!
2640 dni temu
Polecam, już 2 raz wyszło pyszne :)
Odpowiedz