zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • formę o średnicy 20 cm
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

KROK 1: Łączymy suche składniki

Do dużej miski dajemy mąkę pszenną, mielone migdały, siemię lniane, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną – wszystkie składniki mieszamy ze sobą.

KROK 2: Łączymy mokre składniki

Do drugiej miski dajemy syrop klonowy, napój migdałowy, olej i ocet jabłkowy. Całość dobrze mieszamy.

KROK 3: Przygotowujemy ciasto

Nieobrane ze skórki brzoskwinie kroimy w kostkę. Suche składniki dodajemy do mokrych i mieszamy rózgą kuchenną. Do ciasta dodajemy pokrojone brzoskwinie. Raz jeszcze mieszamy. Całość przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy brzoskwinie pokrojone w plastry. Posypujemy płatkami migdałów. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i pieczemy ok. 45 minut (do momentu, w którym patyczek będzie suchy).

KROK 4: Dekoracja przed podaniem

Opcjonalnie ciasto przed podaniem możemy oprószyć cukrem pudrem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram