• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • tortownicę o średnicy 26 cm
  • mikser
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Przygotowujemy kruszonkę

Migdały drobno mielimy. Zagniatamy z miękkim masłem, mąką i cukrem. Kruszonkę wstawiamy do lodówki.

Krok 2: Pieczemy ciasto

Miękkie masło, cukier i sól miksujemy, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy pojedynczo jajka i dalej miksujemy. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i cynamon, dodajemy mleko i ponownie krótko miksujemy. Ciasto przekładamy do natłuszczonej tortownicy. Wiśnie dobrze osączamy i rozkładamy na cieście, lekko w nie wciskając. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 20 minut.

Krok 3: Ciasto posypujemy kruszonką

Kruszonkę rozsypujemy na cieście i pieczemy w tej samej temperaturze przez kolejne 40 minut, aż do zrumienienia. Studzimy i wyjmujemy z formy. Podajemy z bitą śmietaną.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram