
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- airfryer o pojemności kosza 2,2 l
- foremkę (lub dwie mniejsze) mieszczącą się w koszu airfryera
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
WSKAZÓWKA! Roztop masło przed przystąpieniem do przygotowywania deseru.
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY OWOCE
Jeżyny i maliny delikatnie mieszamy w misce z mąką ziemniaczaną, cukrem waniliowym i szczyptą cynamonu. Całość przekładamy do foremki.
KROK 2: ROBIMY KRUSZONKĘ
W drugiej misce łączymy mąkę, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia i sól. Dodajemy roztopione masło i mieszamy, aż kruszonka będzie jednolita i gotowa do posypania.
KROK 3: SKŁADAMY I PIECZEMY DESER
Na warstwie owoców równomiernie rozkładamy kruszonkę. Foremkę wstawiamy do airfryera nagrzanego do 200°C i pieczemy przez 8 minut – do momentu, aż wierzch się zarumieni i będzie chrupiący.
KROK 4: PODAJEMY COBBLER
Gotowy deser podajemy na ciepło – z jogurtem greckim i oprószony cukrem pudrem.
Zobacz podobne
przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)