Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- airfryer o pojemności kosza 2,2 l
- foremkę (lub dwie mniejsze) mieszczącą się w koszu airfryera
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
WSKAZÓWKA! Roztop masło przed przystąpieniem do przygotowywania deseru.
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY OWOCE
Jeżyny i maliny delikatnie mieszamy w misce z mąką ziemniaczaną, cukrem waniliowym i szczyptą cynamonu. Całość przekładamy do foremki.
KROK 2: ROBIMY KRUSZONKĘ
W drugiej misce łączymy mąkę, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia i sól. Dodajemy roztopione masło i mieszamy, aż kruszonka będzie jednolita i gotowa do posypania.
KROK 3: SKŁADAMY I PIECZEMY DESER
Na warstwie owoców równomiernie rozkładamy kruszonkę. Foremkę wstawiamy do airfryera nagrzanego do 200°C i pieczemy przez 8 minut – do momentu, aż wierzch się zarumieni i będzie chrupiący.
KROK 4: PODAJEMY COBBLER
Gotowy deser podajemy na ciepło – z jogurtem greckim i oprószony cukrem pudrem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Klasyczna sałatka grecka
- Ryba po japońsku
- Śledzie po kaszubsku
- Świąteczne pierniczki
- Jajka na miękko
- Spaghetti carbonara
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Domek z piernika
- Makówki śląskie
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Uszka z grzybami
- Pierniki
- Przekąski sylwestrowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)