Cobbler z jeżynami

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • airfryer o pojemności kosza 2,2 l
  • foremkę (lub dwie mniejsze) mieszczącą się w koszu airfryera

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

WSKAZÓWKA! Roztop masło przed przystąpieniem do przygotowywania deseru.

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY OWOCE

Jeżyny i maliny delikatnie mieszamy w misce z mąką ziemniaczaną, cukrem waniliowym i szczyptą cynamonu. Całość przekładamy do foremki.

KROK 2: ROBIMY KRUSZONKĘ

W drugiej misce łączymy mąkę, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia i sól. Dodajemy roztopione masło i mieszamy, aż kruszonka będzie jednolita i gotowa do posypania.

KROK 3: SKŁADAMY I PIECZEMY DESER

Na warstwie owoców równomiernie rozkładamy kruszonkę. Foremkę wstawiamy do airfryera nagrzanego do 200°C i pieczemy przez 8 minut – do momentu, aż wierzch się zarumieni i będzie chrupiący.

KROK 4: PODAJEMY COBBLER

Gotowy deser podajemy na ciepło – z jogurtem greckim i oprószony cukrem pudrem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

zobacz więcej

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!