Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- moździerz,
- blachę do pieczenia,
- papier do pieczenia,
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (bez termoobiegu)
KROK 1: Pieczemy comber z jelenia
Comber z jelenia doprawiamy pokruszonymi w moździerzu ziarnami czarnego pieprzu i majerankiem. Na patelni z rozgrzanym olejem obsmażamy comber na brązowy kolor. Następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Pieczemy 6 minut. Mięso wyciągamy i odstawiamy na 10 minut.
KROK 2: Doprawiamy dynię
Dynię kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na oleju, aż będzie delikatnie miękka. Doprawiamy otartą skórką i sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodajemy miód i posiekany tymianek.
KROK 3: Przygotowujemy sos żurawinowy
Na patelnię wrzucamy posiekany czosnek, dodajemy konfiturę, masło i wino. Gotujemy tak długo, aż sos stanie się gesty. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Comber podgrzewamy na patelni. Po podgrzaniu przekładamy na deskę i odstawiamy na chwilę. Następnie kroimy na plastry. Podajemy ze smażoną dynią i sosem żurawinowym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Klasyczna sałatka grecka
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto marchewkowe
- Piernik świąteczny
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makówki śląskie
- Nuggetsy z kurczaka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto na pierogi
- Kutia
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Mini burgery
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sernik pistacjowy
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Najlepsza sałatka z tortellini
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)