Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- moździerz,
- blachę do pieczenia,
- papier do pieczenia,
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (bez termoobiegu)
KROK 1: Pieczemy comber z jelenia
Comber z jelenia doprawiamy pokruszonymi w moździerzu ziarnami czarnego pieprzu i majerankiem. Na patelni z rozgrzanym olejem obsmażamy comber na brązowy kolor. Następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Pieczemy 6 minut. Mięso wyciągamy i odstawiamy na 10 minut.
KROK 2: Doprawiamy dynię
Dynię kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na oleju, aż będzie delikatnie miękka. Doprawiamy otartą skórką i sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodajemy miód i posiekany tymianek.
KROK 3: Przygotowujemy sos żurawinowy
Na patelnię wrzucamy posiekany czosnek, dodajemy konfiturę, masło i wino. Gotujemy tak długo, aż sos stanie się gesty. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Comber podgrzewamy na patelni. Po podgrzaniu przekładamy na deskę i odstawiamy na chwilę. Następnie kroimy na plastry. Podajemy ze smażoną dynią i sosem żurawinowym.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z jelenia z kaszą
Wyjątkowe mięso wymaga odpowiedniego potraktowania. Zobacz, jak ugotować niezapomniany gulasz z jelenia.
Gulasz z jelenia
Jak przygotować mięso jelenia? Wypróbuj przepis Okrasy na gulasz z pysznym purée!
Gulasz z sarny z kluskami śląskimi
Aromatyczny gulasz z sarny i kluski śląskie to klasyka w najlepszym wydaniu według Karola Okrasy!
Comber z jelenia
Przepis na owocową i aromatyczną dziczyznę, która zadowoli każde podniebienie! Sięgnij po niego, gdy masz ochotę na nowoczesną, wykwintną i lekką kuchnię.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Świąteczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Sernik krakowski
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierniki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Kapusta z grochem
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kompot z suszu z cytryną
- Kutia
- Ciasto marchewkowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)