Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- moździerz,
- blachę do pieczenia,
- papier do pieczenia,
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (bez termoobiegu)
KROK 1: Pieczemy comber z jelenia
Comber z jelenia doprawiamy pokruszonymi w moździerzu ziarnami czarnego pieprzu i majerankiem. Na patelni z rozgrzanym olejem obsmażamy comber na brązowy kolor. Następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Pieczemy 6 minut. Mięso wyciągamy i odstawiamy na 10 minut.
KROK 2: Doprawiamy dynię
Dynię kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na oleju, aż będzie delikatnie miękka. Doprawiamy otartą skórką i sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodajemy miód i posiekany tymianek.
KROK 3: Przygotowujemy sos żurawinowy
Na patelnię wrzucamy posiekany czosnek, dodajemy konfiturę, masło i wino. Gotujemy tak długo, aż sos stanie się gesty. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Comber podgrzewamy na patelni. Po podgrzaniu przekładamy na deskę i odstawiamy na chwilę. Następnie kroimy na plastry. Podajemy ze smażoną dynią i sosem żurawinowym.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z jelenia z kaszą
Wyjątkowe mięso wymaga odpowiedniego potraktowania. Zobacz, jak ugotować niezapomniany gulasz z jelenia.
Gulasz z jelenia
Jak przygotować mięso jelenia? Wypróbuj przepis Okrasy na gulasz z pysznym purée!
Gulasz z sarny z kluskami śląskimi
Aromatyczny gulasz z sarny i kluski śląskie to klasyka w najlepszym wydaniu według Karola Okrasy!
Comber z jelenia
Przepis na owocową i aromatyczną dziczyznę, która zadowoli każde podniebienie! Sięgnij po niego, gdy masz ochotę na nowoczesną, wykwintną i lekką kuchnię.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piersi kurczaka w greckiej marynacie z grilla
- Torcik brazylijski
- Pieczeń wieprzowa w sosie piwnym
- Ciasto z morelami i suszoną żurawiną
- Udka kurczaka z pieczonymi warzywami
- Ryż basmati z kurczakiem w sosie pomarańczowym
- Tajine dyniowy z indykiem i jabłkiem
- Gulasz z jelenia
- Kapusta z klopsikami faszerowanymi serem
- Makaron z dynią, szałwią i włoską szynką – przepis
- Kokosowe curry z krewetkami
- Polędwiczki w pikantnym sosie żurawinowym
- Risotto ze szparagami
- Gulasz z pomarańczami i dynią
- Burger rybny i ogórkowy relish
- Zasmażana młoda kapusta
- Jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
- Ciasto jeżynowe bez laktozy
- Poncz różany z truskawkami
- Ognisty makaron udon z Cuszimy
- Marmolada z pomarańczy
- Irlandzki chleb sodowy
- Sałatka makaronowa w stylu chorwackim
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
- Crumble z owocami i ziołowo-cytrynowym cukrem
- Sos kurkowy
- Minicharlotte z pomarańczami
- Ptysie z musem czekoladowo-piernikowym i sosem z gorących wiśni
- Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)