Odcinek 20
WŁOSKA UCZTA
Oryginalne włoskie produkty zostały poddane ocenie Polaków. Sprawdź, które smaki słonecznej Italii pokochali goście Doroty i Karola!
WŁOSKA UCZTA
POLACY OCENIAJĄ WŁOSKĄ KUCHNIĘ
Porozmawiajmy o włoskich smakach!
Dorota, Karol i goście od tygodnia zajadają się przysmakami z Półwyspu Apenińskiego. W poprzednim odcinku oryginalne włoskie produkty oceniał rodowity Sycylijczyk Stefano Terrazzino. Tym razem makarony, pizza oraz różnorodne sosy trafią na talerze Polaków. Goście nie tylko testują produkty, ale także uczą się gotować! Zobacz najnowszy odcinek i poznaj zasady gotowania makaronu al dente oraz inne przydatne w kuchni triki.
Proste połączenia – niezwykłe efekty!
Kilka doskonałej jakości składników, nieskomplikowany sposób przyrządzenia i dużo serca do gotowania – dokładnie tyle wystarczy, by tworzyć zachwycające dania. W kuchni włoskiej o szybsze bicie serca może przyprawić składające się z 4 składników aglio e olio czy też bagietka z masłem i plasterkiem prosciutto.
Włoski makaron, drób i dodatki!
W tym tygodniu Dorota i Karol przyrządzają drób w połączeniu z oryginalnym makaronem i innymi włoskimi produktami. Dorota przygotowuje makaron w kształcie kokardek z piersią kurczaka w sosie z serka mascarpone, ziół oraz kaparów. Karol Okrasa serwuje duże makaronowe rurki w kremowym ragoût z udek kurczaka z dodatkiem świeżego szpinaku, szałwii oraz orzeszków pini. O kuchni włoskiej możemy mówić wiele, ale po co mówić, skoro można skosztować? Wszystko, czego potrzebujesz, aby poczuć ten smak, znajdziesz teraz w Lidlu!
Komentarze (2)
3226 dni temu
Gdzie w dodatkowych materiałach jest extra? Szczerze to najlepsza rzecz z materiałów video :(
odpowiedz
3226 dni temu
Może nie było dubli ;) Ale też bardzo mi się to podoba. Pewnie trzeba będzie poczekać tydzień, czyli do.. 29 stycznia.