KACZKA I SERY FRANCUSKIE

PYSZNE FRANCUSKIE GOTOWANIE

Bogactwo serów

Francja słynie z doskonałych serów. Nikt nie jest w stanie zliczyć wszystkich gatunków, które się tam produkuje. Wśród francuskich specjałów możemy wyróżnić sery świeże, twarde, półtwarde, kozie oraz pleśniowe. Teraz w Lidlu znajdziesz szeroki wybór serów pleśniowych. Koneserzy mogą spróbować krótko dojrzewającego sera Carré de l’Est czy doskonałego Carré Fromage.

Wędliny i mięsa

Szczególne miejsce na talerzach Francuzów zajmują wędliny i mięsa. Szynka bajońska jest jedną z najsłynniejszych propozycji kuchni francuskiej. Smakuje świetnie w połączeniu z bagietką i pleśniowym serem, ale również jako dodatek do mięs, np. kaczki.

Kaczka na cztery sposoby

W tym tygodniu proponujemy cztery przepisy na kaczkę po francusku! Karol Okrasa przygotowuje konfitowaną kaczkę. Cyril i Pierre faszerują piersi kaczki. Pierre skorzystał ze znamiennych francuskich produktówsera koziego i szynki bajońskiej. Do tego sałatka z kaczką, gruszką i buraczkiem według pomysłu Jeana-Baptiste’a.

GOŚCIE Z FRANCJI W KUCHNI LIDLA

SPECJAŁY KUCHNI FRANCUSKIEJ

Francuskie dania w Kuchni Lidla


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!