Daleka podróż bez wyjeżdżania z miasta
Kuchnia orientalna bogata jest w aromaty świeżych ziół i przypraw. Jest lekka, zdrowa i naprawdę łatwa w przygotowaniu. Wybierz się w tym tygodniu do Lidla, gdzie po raz pierwszy króluje tydzień orientalny! Rozpocznij z nami swoją wyprawę po smakach kuchni Bliskiego Wschodu!
Codzienne składniki, niecodzienne połączenia
Produkty dostępne teraz w Lidlu w promocyjnych cenach możesz łatwo zamienić w aromatyczne dania ze Wschodu. Wystarczy tylko odpowiedni przepis! Papryka to składnik wielu past, kurczak posłuży do zrobienia przystawek czy szaszłyków, a także dań głównych takich jak tagine, wrapy natomiast z powodzeniem zastąpią arabski chlebek.
Brzoskwinie i morele doskonałym dodatkiem do mięsa
W przepisach na dania orientalne króluje wiele smaków. Bardzo popularne jest łączenie mięs ze słodkimi dodatkami w postaci owoców, zarówno suszonych, jak i świeżych. Samar Khanafer przygotowała tagine z kurczakiem i morelami, a do tego pastę z ciecierzycy – hummus. Karol Okrasa proponuje połączenie kurczaka i brzoskwiń – zawinięte we wrapy zaskoczą bogactwem wschodnich aromatów.
Komentarze (0)