
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Kapustę czyścimy, pozbawiamy głąba, szatkujemy lub kroimy na drobne paski.
Cebulę siekamy, marchew kroimy w drobną kostkę. Oba składniki dusimy na gorącym oleju przez 3 minuty, mieszając. Doprawiamy kuminem, kurkumą, solą i pieprzem i krótko podsmażamy. Dolewamy 400 ml bulionu i dodajemy kapustę. Gotujemy przez 10 minut pod przykryciem.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do kapusty, w razie potrzeby podlewamy pozostałym bulionem. Gotujemy przez kolejne 15-20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Sałatka ziemniaczana do grilla
- Pieczeń rzymska
- Kotlety siekane z kurczaka
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Camembert z grilla
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
670 dni temu
Dziś zobiłem ETIOPSKI GULASZ Z KAPUSTY według...przepisu. Wyszedł super !!!!! Pozdrawiam i polecam
odpowiedz