Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- grill elektryczny
- płócienną ściereczkę
- tarkę o drobnych oczkach
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Mąkę łączymy w misce z suszonymi drożdżami, cukrem i solą. Dolewamy wodę, wyrabiamy ciasto i przekładamy je na blat oprószony mąką.
Ciasto polewamy oliwą i zagniatamy na blacie przez kilkanaście minut, by je napowietrzyć. Gdy uzyskamy jednolitą konsystencję, przekładamy ciasto do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia – na około 20-30 minut.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Suszone pomidory pokrojone w drobną kostkę przekładamy do miski (olej zostawiamy na później). Dodajemy mozzarellę, ser grana padano starty na tarce o drobnych oczkach i liofilizowane warzywa. Mieszamy.
Krok 3: WYRABIAMY CIASTO
Wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiamy na blacie oprószonym mąką i dzielimy na 4 części. Każdą część rozgniatamy na placek.
Krok 4: FASZERUJEMY CIASTO
Na środek każdego placka nakładamy porcję farszu i sklejamy krawędzie ciasta, by utworzyło sakiewkę. Mocno dociskamy łączenia, a następnie delikatnie spłaszczamy sakiewki, tak by farsz równomiernie rozłożył się wewnątrz placka.
Krok 5: GRILLUJEMY PIZZĘ
Pizzę grillujemy po 5 minut z każdej strony. Jeśli nie mamy grilla elektrycznego, możemy upiec ją w piekarniku lub użyć suchej patelni.
Krok 6: PODAJEMY PIZZĘ Z DODATKAMI
Na upieczoną pizzę wykładamy rukolę, kawałki szynki i burratę porwaną na mniejsze części. Całość skrapiamy olejem po suszonych pomidorach.
Zobacz podobne
przepisy
Pizza z cukinią
Sięgnij po barwy włoskiej flagi – cukinię, pomidory i kozi ser, które dopełnią smaku doskonałej pizzy przygotowanej według przepisu Karola.
Pizza z bazyliowo-pomidorowym sosem
DG pokaże Ci doskonały sposób na pyszną pizzę z domowym sosem i dodatkami!
Pizza z papryczką pepperoni i boczkiem
Ciasto, ostre papryczki pepperoni, pikantny sos pomidorowy oraz boczek to pizza dla fanów wyrazistych smaków!
Pizza z jajkiem i szparagami
Pizza ze szparagami, jajkiem i szynką szwarcwaldzką – wypróbuj wiosenny przepis DG!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z szynką parmeńską i sosem pomidorowym
- Łopatka z suszonymi pomidorami
- Quiche lorraine
- Pizza 4 sery
- Hiszpańskie ciasto drożdżowe z konfiturą z pomarańczy
- Minipizza z kabanosami
- Sałatka z kaszą jęczmienną i zielonymi szparagami
- Tagliata z indyka z rukolą
- Lasagne w papryce
- Wigilijne pierogi
- Chlebek odrywany z serem pleśniowym i gruszką
- Schabowy z grilla i sałatka z ziemniaków
- Szparagi z szynką parmeńską
- Farinata z cukinią i włoskimi wędlinami
- Lahmacun, czyli pizza w stylu tureckim
- Przecier z marchewki
- Fondant czekoladowy – lava cake
- Babka z herbatą matcha
- Spaghetti z pomidorami i pastą z sera ricotta
- Ciasto z gruszkami – przepis
- Szybki sorbet z owoców leśnych z posypką z limonki
- Pieczony kalafior z sosem tahini, granatem i pistacjami
- Grillowany schab z brzoskwiniową salsą
- Bób z boczkiem
- Lizaki czekoladowo-truskawkowe
- Drożdżowe bułeczki ze śliwkami i karmelizowaną gruszką
- Spaghetti z królikiem
- Tatar z łososia z sałatką z ogórka i jabłka
- Kuchnia molekularna: ciastko dyniowe i wędzona czekolada
- Ciasto na pizzę
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1713 dni temu
Przepychotka! 😍
odpowiedz