Faszerowana pizza z grilla

Karol Okrasa


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • grill elektryczny
  • płócienną ściereczkę
  • tarkę o drobnych oczkach

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Mąkę łączymy w misce z suszonymi drożdżami, cukrem i solą. Dolewamy wodę, wyrabiamy ciasto i przekładamy je na blat oprószony mąką.

Ciasto polewamy oliwą i zagniatamy na blacie przez kilkanaście minut, by je napowietrzyć. Gdy uzyskamy jednolitą konsystencję, przekładamy ciasto do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia – na około 20-30 minut.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ

Suszone pomidory pokrojone w drobną kostkę przekładamy do miski (olej zostawiamy na później). Dodajemy mozzarellę, ser grana padano starty na tarce o drobnych oczkach i liofilizowane warzywa. Mieszamy.

Krok 3: WYRABIAMY CIASTO

Wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiamy na blacie oprószonym mąką i dzielimy na 4 części. Każdą część rozgniatamy na placek.

Krok 4: FASZERUJEMY CIASTO

Na środek każdego placka nakładamy porcję farszu i sklejamy krawędzie ciasta, by utworzyło sakiewkę. Mocno dociskamy łączenia, a następnie delikatnie spłaszczamy sakiewki, tak by farsz równomiernie rozłożył się wewnątrz placka.

Krok 5: GRILLUJEMY PIZZĘ

Pizzę grillujemy po 5 minut z każdej strony. Jeśli nie mamy grilla elektrycznego, możemy upiec ją w piekarniku lub użyć suchej patelni.

Krok 6: PODAJEMY PIZZĘ Z DODATKAMI

Na upieczoną pizzę wykładamy rukolę, kawałki szynki i burratę porwaną na mniejsze części. Całość skrapiamy olejem po suszonych pomidorach.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Karol Okrasa

Pizza z cukinią

Sięgnij po barwy włoskiej flagi – cukinię, pomidory i kozi ser, które dopełnią smaku doskonałej pizzy przygotowanej według przepisu Karola.

Pizza z cukinią

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:05 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Darek Gutkowski

Pizza z bazyliowo-pomidorowym sosem

DG pokaże Ci doskonały sposób na pyszną pizzę z domowym sosem i dodatkami!

Pizza z bazyliowo-pomidorowym sosem
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Pizza z papryczką pepperoni i boczkiem

Ciasto, ostre papryczki pepperoni, pikantny sos pomidorowy oraz boczek to pizza dla fanów wyrazistych smaków!

Pizza z papryczką pepperoni i boczkiem

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Darek Gutkowski

Pizza z jajkiem i szparagami

Pizza ze szparagami, jajkiem i szynką szwarcwaldzką – wypróbuj wiosenny przepis DG!

Pizza z jajkiem i szparagami
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    1982 dni temu
    Przepychotka! 😍

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!