Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- pędzelek
- folię spożywczą
- moździerz
- rękaw cukierniczy
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Do miski przekładamy pokruszone w moździerzu pistacje i drobno posiekane suszone pomidory. Dodajemy część posiekanego koperku oraz szczypiorku i chrzanowy serek śmietankowy. Mieszamy. Dodajemy pieprz i sól oraz niewielką ilość skórki z limonki.
KROK 2: FASZERUJEMY I ZWIJAMY CYGARETKI
Na folii spożywczej rozsypujemy posiekany koperek i posiekany szczypiorek, układamy po 2 duże plasterki wędzonego łososia. Smarujemy je (za pomocą pędzelka) sokiem z limonki, ponownie posypujemy koperkiem i szczypiorkiem, doprawiamy pieprzem.
Za pomocą worka cukierniczego wyciskamy farsz na łososia, na wierzchu kładziemy kilka listków rukoli. Rolujemy, dobrze skręcamy, zawijamy w folię (powinniśmy otrzymać 6 ruloników), wkładamy do zamrażalnika na 30 minut.
KROK 3: PODAJEMY CYGARETKI
Następnie wykładamy na talerz rukolę, polewamy ją octem balsamicznym i oliwą z oliwek. Cygaretki kroimy po skosie na pół i układamy na talerzu, na koniec polewamy je sokiem z limonki.
Zobacz podobne
przepisy
Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkami
Na raz, na mniejszy głód, na wspólne kibicowanie – tortille wg przepisu Karola podane razem z dwoma rodzajami pysznej salsy sprawdzą się świetnie w roli meczowych przekąsek. Spróbuj!
Roladki z pizzy (low carb)
Wyjątkowa odsłona pizzy: zawinięta i w dodatku przygotowana bez mąki, z małą ilością węglowodanów. To aromatyczne danie będzie naprawdę ciekawym pomysłem na szybką przekąskę.
Paszteciki z wędzonego pstrąga
Bardzo eleganckie przekąski na sylwestrowy stół przygotowane z prostych składników. Niech paszteciki z aksamitnym musem z pstrąga trafią do Waszego imprezowego menu dzięki przepisowi Karola!
Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
Wykorzystaj ciasto francuskie, by przygotować klasyczną sylwestrową przekąskę: pieczone roladki z łososiem obtoczone w sezamie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierożki z łososiem polane bazyliowym masłem
- Grillowany łosoś w sosie śmietanowo – szafranowym
- Fontanna czekoladowa (fondue)
- Mazurek marchewkowy
- Omlety ziołowe z nadzieniem z serka grani i łososia
- Łopatka wieprzowa w sosie chrzanowym
- Torcik wiśniowy
- Placuszki ziemniaczane
- Śledzie pod pierzynką
- Ciasto na pierogi
- Mielony serek twarogowy z tortillą
- Koreczki z łososiem
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- Nadziewane marchewki z ciasta francuskiego
- Burger z łososia
- Zapiekanki z grillowanym kurczakiem
- GOFRY TRADYCYJNE
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Dżem z włoskich śliwek
- Sałatka z pomelo
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Korzenna zupa dyniowa ze świata magii i czarodziejów
- Gofry szpinakowe z wędzonym łososiem
- Frozen bites o smaku matchy i mango
- Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Trifle truskawkowy z makaronikami
- Hummus bowl
- Krewetki tygrysie z makaronem typu wstążki, sosem pomidorowym i ajwarem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)