Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- pędzelek
- folię spożywczą
- moździerz
- rękaw cukierniczy
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Do miski przekładamy pokruszone w moździerzu pistacje i drobno posiekane suszone pomidory. Dodajemy część posiekanego koperku oraz szczypiorku i chrzanowy serek śmietankowy. Mieszamy. Dodajemy pieprz i sól oraz niewielką ilość skórki z limonki.
KROK 2: FASZERUJEMY I ZWIJAMY CYGARETKI
Na folii spożywczej rozsypujemy posiekany koperek i posiekany szczypiorek, układamy po 2 duże plasterki wędzonego łososia. Smarujemy je (za pomocą pędzelka) sokiem z limonki, ponownie posypujemy koperkiem i szczypiorkiem, doprawiamy pieprzem.
Za pomocą worka cukierniczego wyciskamy farsz na łososia, na wierzchu kładziemy kilka listków rukoli. Rolujemy, dobrze skręcamy, zawijamy w folię (powinniśmy otrzymać 6 ruloników), wkładamy do zamrażalnika na 30 minut.
KROK 3: PODAJEMY CYGARETKI
Następnie wykładamy na talerz rukolę, polewamy ją octem balsamicznym i oliwą z oliwek. Cygaretki kroimy po skosie na pół i układamy na talerzu, na koniec polewamy je sokiem z limonki.
Zobacz podobne
przepisy
Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkami
Na raz, na mniejszy głód, na wspólne kibicowanie – tortille wg przepisu Karola podane razem z dwoma rodzajami pysznej salsy sprawdzą się świetnie w roli meczowych przekąsek. Spróbuj!
Roladki z pizzy (low carb)
Wyjątkowa odsłona pizzy: zawinięta i w dodatku przygotowana bez mąki, z małą ilością węglowodanów. To aromatyczne danie będzie naprawdę ciekawym pomysłem na szybką przekąskę.
Paszteciki z wędzonego pstrąga
Bardzo eleganckie przekąski na sylwestrowy stół przygotowane z prostych składników. Niech paszteciki z aksamitnym musem z pstrąga trafią do Waszego imprezowego menu dzięki przepisowi Karola!
Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
Wykorzystaj ciasto francuskie, by przygotować klasyczną sylwestrową przekąskę: pieczone roladki z łososiem obtoczone w sezamie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Uszka z grzybami
- Wigilijny makowiec
- Przekąski sylwestrowe
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ciasto na pierogi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Piernik staropolski
- Sałatka gyros
- Ryba po japońsku
- Świąteczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)