Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do 180° C (termoobieg)
- patelnię grillową
- obieraczkę do warzyw
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ TWAROGOWĄ
Do miski przekładamy serek kozi, doprawiamy solą, białym mielonym pieprzem i posiekanym czosnkiem, mieszamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY PESTO
Natkę pietruszki myjemy i siekamy. W blenderze miksujemy wszystkie składniki.
KROK 3: GRILLUJEMY PAPRYKĘ
Paprykę myjemy i osuszamy, polewamy oliwą z oliwek, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30-40 minut. Upieczoną paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i zdejmujemy z niej skórę, następnie kroimy na małą kosteczkę.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ PAPRYKOWĄ
Do bazy twarogowej dodajemy pokrojoną paprykę, posiekaną natkę pietruszki i odrobinę rukoli. Mieszamy.
KROK 5: GRILLUJEMY CUKINIĘ
Smażymy cukinię (cukinię myjemy i kroimy w plastry pod niewielkim skosem, doprawiamy odrobiną soli i białego pieprzu, polewamy niewielką ilością oliwy z suszonych pomidorów, następnie grillujemy z obu stron na złoty kolor na patelni grillowej). Pastę i wystudzone cukinie wstawiamy do lodówki.
KROK 6: PRZYGOTOWUJEMY KANAPKĘ
Bagietkę kroimy na pół, wkładamy ją na chwilę (na 3-4 min.) do nagrzanego do 230° C piekarnika (wcześniej skrapiamy ją olejem rzepakowym). Dobrze umyty ogórek tniemy wzdłuż za pomocą obieraczki do warzyw w długie, cienkie plastry. Bagietkę smarujemy pesto, na obu połowach układamy grillowane kawałki cukinii, nakładamy twarożek z papryką, plastry ogórka, szynkę i ponownie niewielką ilość sera z papryką oraz małe kawałki lollo-rosso (zieloną część).
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka drwalska
Kanapka w rozmiarze XL – chleb drwala, kiełbasa i ser gouda są w stanie zaspokoić nawet największy wilczy apetyt.
Kanapka zielenina z grilla
Grillowane warzywa w duecie z puszystym pieczywem, a do tego świeże oregano i oliwa z oliwek. To kanapka na każdą okazję!
Kanapka z grilla z serem i pomidorem
Pełnoziarniste tosty z rukolą, serem i plasterkami kiełbasy. Prosta, zdrowa i pożywna alternatywa dla zwykłej kanapki.
Kanapki z grilla ze schabem i szparagami
Wyjątkowe kanapki z grillowanymi szparagami, pysznym pieczonym schabem i ciągnącym się serem. Świetne połączenie przy okazji grilla lub na kolację w chłodniejszy, letni wieczór.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapka viva camembert
- Hot dogi z grilla
- Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, ziemniakami z grilla i z pesto bazyliowym
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Lasagne z bakłażanem i cukinią
- Minipizza z kabanosami
- Zapiekana kanapka z jajkiem i serem
- Sushi sandwich
- Zapiekanka z grillowaną cukinią
- Kanapka z polędwicą i jajkiem
- Zapiekana kanapka z boczkiem
- Grillowany łosoś z kalafiorem
- KANAPKA SELEROWA Z PESTO Z RUKOLI
- KANAPKA SŁONECZNA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Kanapka z kurczakiem
- Burger z łososia
- Jajecznica na ostro
- Zielony sok z kapusty i owoców
- Schab z pesto bazyliowym na bagietce
- KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Grillowany jeleń z pieczarkami i ziemniakami
- Rabarbarowy kisiel na bazie napoju żniwnego
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Wegańska pieczona owsianka z orzechami
- Sernik waniliowo-dyniowy
- Ravioli z dynią
- EKSPRESOWA KONFITURA Z MALIN
- Deser buraczano-truskawkowy z sosem wiśniowym i musli
- Szyszki w kształcie dyni z ekspandowanych ziaren
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)