![Hummshuka Hummshuka](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/8acd0bcbc37e-1461a9fc1071-kw22-kinga-paruzel-humushuka-1250x700PX.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY WARZYWA Z PRZYPRAWAMI
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę smażymy na rozgrzanej oliwie, doprawioną odrobiną soli. Kiedy się zeszkli, dodajemy czosnek i paprykę. Całość doprawiamy przyprawami.
KROK 2: GOTUJEMY WARZYWA W POMIDORACH
Podsmażone warzywa zalewamy pomidorami z puszki i odrobiną wody. Następnie doprawiamy całość solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Warzywa gotujemy, aż płyn się zredukuje.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY HUMMUS
Do pojemnika miksującego dodajemy odcedzoną ciecierzycę, tahini, sól, sok z cytryny, czosnek i kumin, a także suszone pomidory i olej po nich. Całość blendujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 20 sekund / obroty 9. Następnie hummus ściągamy ze ścian naczynia i ponownie miksujemy z tymi samymi ustawieniami. Gotowy hummus rozsmarowujemy po równo na czterech talerzach.
KROK 4: GOTUJEMY SZAKSZUKĘ
W podgotowanych warzywach robimy cztery wgłębienia. Następnie w każde z nich wkładamy łyżeczkę masła i jedno jajko. Tak przygotowaną szakszukę smażymy na małym ogniu, pod przykryciem, przez ok. 7 minut.
KROK 5: PODAJEMY HUMMSHUKĘ
Na każdą porcję hummusu nakładamy ¼ szakszuki. Danie podajemy od razu, obficie oprószone świeżą kolendrą.
Zobacz podobne
przepisy
Omlet białkowy z łososiem
Szukasz pomysłu na proteinowe śniadanie? Kinga pokaże Ci, jak przygotować szybki i łatwy omlet białkowy z łososiem wędzonym i świeżym szpinakiem. Wypróbuj!
![Omlet białkowy z łososiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4d85f70d405c-3dae5ea2668b-BS_ONLINE_KW2_Omlet_7986.webp)
Frittata keto
Frittata, która idealnie sprawdzi się jako sycące śniadanie dla każdego, kto lubi dietę keto. Wypróbuj ten przepis i ciesz się smakiem tego serowo-jajecznego, pieczonego w piekarniku dania.
![Frittata keto](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/517627f2bf5a-12cdcc2b0e58-Kinga-Paruzel-keto-fritata-1250x700.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Zielona pasta jajeczna
Niesamowicie prosta w przygotowaniu i smaczna – właśnie taka jest ta zielona pasta jajeczna. Sprawdź ten przepis i poznaj nowy pomysł na pyszne kanapki!
![Zielona pasta jajeczna](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8a5a1d634957-b29d64b6d1bf-Paula-Bonowicz-Golec-pasta-jajeczna.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Kanapka z pieczonym jajkiem i szparagami
Pyszna kanapka z nietypowym pieczonym jajkiem w chmurce, delikatnymi szparagami i kremowym awokado. Przygotuj ją i zaskocz bliskich nowym pomysłem na wiosenne śniadanie!
![Kanapka z pieczonym jajkiem i szparagami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/69c98c0a14be-a308df1bdf11-kuchnia-lidla-kw19-paula-bonowicz-golec-kanapka-z-jajkiem-1250x700.webp)
Komentarze (0)