Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY WARZYWA Z PRZYPRAWAMI
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę smażymy na rozgrzanej oliwie, doprawioną odrobiną soli. Kiedy się zeszkli, dodajemy czosnek i paprykę. Całość doprawiamy przyprawami.
KROK 2: GOTUJEMY WARZYWA W POMIDORACH
Podsmażone warzywa zalewamy pomidorami z puszki i odrobiną wody. Następnie doprawiamy całość solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Warzywa gotujemy, aż płyn się zredukuje.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY HUMMUS
Do pojemnika miksującego dodajemy odcedzoną ciecierzycę, tahini, sól, sok z cytryny, czosnek i kumin, a także suszone pomidory i olej po nich. Całość blendujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 20 sekund / obroty 9. Następnie hummus ściągamy ze ścian naczynia i ponownie miksujemy z tymi samymi ustawieniami. Gotowy hummus rozsmarowujemy po równo na czterech talerzach.
KROK 4: GOTUJEMY SZAKSZUKĘ
W podgotowanych warzywach robimy cztery wgłębienia. Następnie w każde z nich wkładamy łyżeczkę masła i jedno jajko. Tak przygotowaną szakszukę smażymy na małym ogniu, pod przykryciem, przez ok. 7 minut.
KROK 5: PODAJEMY HUMMSHUKĘ
Na każdą porcję hummusu nakładamy ¼ szakszuki. Danie podajemy od razu, obficie oprószone świeżą kolendrą.
Zobacz podobne
przepisy
Omlet białkowy z łososiem
Szukasz pomysłu na proteinowe śniadanie? Kinga pokaże Ci, jak przygotować szybki i łatwy omlet białkowy z łososiem wędzonym i świeżym szpinakiem. Wypróbuj!
Frittata keto
Frittata, która idealnie sprawdzi się jako sycące śniadanie dla każdego, kto lubi dietę keto. Wypróbuj ten przepis i ciesz się smakiem tego serowo-jajecznego, pieczonego w piekarniku dania.
Zielona pasta jajeczna
Niesamowicie prosta w przygotowaniu i smaczna – właśnie taka jest ta zielona pasta jajeczna. Sprawdź ten przepis i poznaj nowy pomysł na pyszne kanapki!
Kanapka z pieczonym jajkiem i szparagami
Pyszna kanapka z nietypowym pieczonym jajkiem w chmurce, delikatnymi szparagami i kremowym awokado. Przygotuj ją i zaskocz bliskich nowym pomysłem na wiosenne śniadanie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym z pulpecikami
- Szakszuka z wołowiną
- Farsz do pierogów z serem parmigiano reggiano
- Warzywa z hummusem i salsą pomidorową
- Lekka sałatka z makaronem konjac i warzywami
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Grzybowy sos pieczeniowy
- Frittata keto
- Zupa umami z makaronem ryżowym i warzywami
- Hummus i tagine z kurczakiem i morelami
- Zapiekany makaron sycylijski
- Hummus dyniowy
- Prosta zupa w stylu azjatyckim
- Pikantna zupa z czerwonej soczewicy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)