
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
W miseczce mieszamy 2 czubate łyżeczki musztardy Dijon, sok z 1 cytryny, 10 posiekanych listków bazylii, świeżo mielony pieprz i sól, 4 łyżki oliwy z oliwek.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKĘ DRWALA
Chleb drwalski przekrawamy wzdłuż na pół. Spód chleba polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek. Układamy na nim 3 plasterki szynki z pieprzem, a na niej rukolę oraz plastry świeżego pomidora na przemian z pokrojonymi w paseczki pomidorami suszonymi.
Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem, na wierzchu umieszczamy 3 plasterki sera morskiego i całość zakrywamy drugą częścią chleba.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka z kurczakiem na ciepło
Najlepsza kanapka na zimny dzień? Taka na ciepło! Ta wg przepisu Kingi z aromatycznym pesto, pyszną wędzoną piersią kurczaka i ciągnącą się burratą to idealny pomysł na śniadanie lub przekąskę.

Bostock z rabarbarem
Przepyszny pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa, inspirowany kuchnią w stylu francuskim. Wypróbuj ten przepis na wyjątkowe słodkie śniadanie lub idealną przekąskę na piknik!

BLT, czyli kanapka w stylu amerykańskim z bekonem, sałatą i pomidorem
Kanapka inspirowana kuchnią amerykańską. Idealnie podsmażone kromki chleba tostowego, które ukrywają plastry chrupiącego bekonu i soczystego pomidora, to świetny pomysł na śniadanie!

Kanapka z wędlinami iberyjskimi
Wspaniała w swojej prostocie kanapka z wędlinami ibérico, aromatyczną oliwą i świeżą rukolą. Doceń smaki produktów w stylu hiszpańskim w daniu, w którym mają szansę lśnić.

Komentarze (0)