Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
W miseczce mieszamy 2 czubate łyżeczki musztardy Dijon, sok z 1 cytryny, 10 posiekanych listków bazylii, świeżo mielony pieprz i sól, 4 łyżki oliwy z oliwek.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKĘ DRWALA
Chleb drwalski przekrawamy wzdłuż na pół. Spód chleba polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek. Układamy na nim 3 plasterki szynki z pieprzem, a na niej rukolę oraz plastry świeżego pomidora na przemian z pokrojonymi w paseczki pomidorami suszonymi.
Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem, na wierzchu umieszczamy 3 plasterki sera morskiego i całość zakrywamy drugą częścią chleba.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka z kurczakiem na ciepło
Najlepsza kanapka na zimny dzień? Taka na ciepło! Ta wg przepisu Kingi z aromatycznym pesto, pyszną wędzoną piersią kurczaka i ciągnącą się burratą to idealny pomysł na śniadanie lub przekąskę.
Bostock z rabarbarem
Przepyszny pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa, inspirowany kuchnią w stylu francuskim. Wypróbuj ten przepis na wyjątkowe słodkie śniadanie lub idealną przekąskę na piknik!
BLT, czyli kanapka w stylu amerykańskim z bekonem, sałatą i pomidorem
Kanapka inspirowana kuchnią amerykańską. Idealnie podsmażone kromki chleba tostowego, które ukrywają plastry chrupiącego bekonu i soczystego pomidora, to świetny pomysł na śniadanie!
Kanapka z wędlinami iberyjskimi
Wspaniała w swojej prostocie kanapka z wędlinami ibérico, aromatyczną oliwą i świeżą rukolą. Doceń smaki produktów w stylu hiszpańskim w daniu, w którym mają szansę lśnić.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapka drwalska
- Gofry na dwa sposoby
- Cassoulet z udkami kurczaka i boczkiem
- 3 sposoby na lunchbox
- Papaya bowl z kremem jogurtowym
- Sałatka z kuskusem, mango i awokado
- Hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i sosem BBQ
- Krakersy z chutneyem brzoskwiniowym
- Satay — kurczak z ryżem i warzywami
- Szpinak w śmietanie z jajecznicą i ziemniakami
- Wegańska pieczona owsianka z orzechami
- Herbata jabłkowo-cynamonowa
- Łosoś gotowany na parze z warzywami z purée z groszku
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Croissanty z truskawkami i serem brie
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Gotowana kukurydza z sosem z humusu
- Tarta z czerstwego pieczywa
- Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
- Kawowe babeczki z kubka
- Sos chrzanowy
- Gwiezdny czekoladowy deser ryżowy z musem owocowym i batonem czekoladowym
- Minitorciki z krewetkami
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Pesto z pietruszki
- Talerz przystawek
- Pesto z jarmużu
- Kanapka z grillowanym serem halloumi
- Kanapka drwala
- Carpaccio di bresaola
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)