Kanapka drwala
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS

W miseczce mieszamy 2 czubate łyżeczki musztardy Dijon, sok z 1 cytryny, 10 posiekanych listków bazylii, świeżo mielony pieprz i sól, 4 łyżki oliwy z oliwek.

KROK 2: SKŁADAMY KANAPKĘ DRWALA

Chleb drwalski przekrawamy wzdłuż na pół. Spód chleba polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek. Układamy na nim 3 plasterki szynki z pieprzem, a na niej rukolę oraz plastry świeżego pomidora na przemian z pokrojonymi w paseczki pomidorami suszonymi.

Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem, na wierzchu umieszczamy 3 plasterki sera morskiego i całość zakrywamy drugą częścią chleba.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!