
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
W miseczce mieszamy 2 czubate łyżeczki musztardy Dijon, sok z 1 cytryny, 10 posiekanych listków bazylii, świeżo mielony pieprz i sól, 4 łyżki oliwy z oliwek.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKĘ DRWALA
Chleb drwalski przekrawamy wzdłuż na pół. Spód chleba polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek. Układamy na nim 3 plasterki szynki z pieprzem, a na niej rukolę oraz plastry świeżego pomidora na przemian z pokrojonymi w paseczki pomidorami suszonymi.
Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem, na wierzchu umieszczamy 3 plasterki sera morskiego i całość zakrywamy drugą częścią chleba.
Komentarze (0)