Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- moździerz
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY POR ZE ŚMIETANĄ
20 g masła rozpuszczamy w rondlu, dodajemy posiekane pory, solimy, chwilę smażymy, nie mieszając. Mieszamy por, a gdy uzyska złoty kolor, zmniejszamy ogień i dodajemy 100 g śmietany 30%. Na chwilę zwiększamy ogień, żeby odparować nadmiar płynu. Por ze śmietaną przekładamy do miski. Dodajemy świeżo mielony pieprz i chrzan. Mieszamy. Studzimy.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKI
Pistacje miażdżymy w moździerzu tak, by były widoczne ich części. Cytrynę obieramy, wycinamy z niej segmenty, pozbywamy się pestek. Segmenty cytryny kroimy na mniejsze części.
4 bułki dyniowe kroimy na pół. Spody bułek smarujemy serkiem szczypiorkowym, nakładamy por, a na nim układamy kawałki cytryny. Na wierzchu układamy kawałki wędzonego łososia. Kilka liści szczypiorku siekamy i posypujemy nim łososia, dodajemy pokruszone pistacje. Zakrywamy drugą częścią bułek.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Przekąski sylwestrowe
- Guacamole
- Makówki śląskie
- Nuggetsy z kurczaka
- Uszka z grzybami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kutia
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Spaghetti carbonara
- Śledź w oleju
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba z piekarnika
- Domek z piernika
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Krokiety z mięsem
- Ryba po japońsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)