Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- moździerz
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY POR ZE ŚMIETANĄ
20 g masła rozpuszczamy w rondlu, dodajemy posiekane pory, solimy, chwilę smażymy, nie mieszając. Mieszamy por, a gdy uzyska złoty kolor, zmniejszamy ogień i dodajemy 100 g śmietany 30%. Na chwilę zwiększamy ogień, żeby odparować nadmiar płynu. Por ze śmietaną przekładamy do miski. Dodajemy świeżo mielony pieprz i chrzan. Mieszamy. Studzimy.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKI
Pistacje miażdżymy w moździerzu tak, by były widoczne ich części. Cytrynę obieramy, wycinamy z niej segmenty, pozbywamy się pestek. Segmenty cytryny kroimy na mniejsze części.
4 bułki dyniowe kroimy na pół. Spody bułek smarujemy serkiem szczypiorkowym, nakładamy por, a na nim układamy kawałki cytryny. Na wierzchu układamy kawałki wędzonego łososia. Kilka liści szczypiorku siekamy i posypujemy nim łososia, dodajemy pokruszone pistacje. Zakrywamy drugą częścią bułek.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka z gofrów
Zupełnie inna odsłona gofrów. Tym razem Kinga przygotowała je na słono, z pysznym serem Carré de l'Est, wędzonym boczkiem i smażonymi pieczarkami. Koniecznie wypróbuj ten wyjątkowy przepis!
Kanapki z pulled porkiem
Pulled pork – delikatne mięso, długo duszone w niskiej temperaturze. Świetnie sprawdza się w kanapkach. Wypróbuj!
Kanapka z kurczakiem
Ten pyszny farsz z kurczaka doskonale smakuje z chrupiącą bagietką i świeżymi warzywami! Wykorzystaj przepis na kanapkę z kurczakiem, by przygotować wspaniałe śniadanie lub sycący lunch.
BLT, czyli kanapka w stylu amerykańskim z bekonem, sałatą i pomidorem
Kanapka inspirowana kuchnią amerykańską. Idealnie podsmażone kromki chleba tostowego, które ukrywają plastry chrupiącego bekonu i soczystego pomidora, to świetny pomysł na śniadanie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ziołowe placki ziemniaczane ze śmietaną
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Wędzony filet z łososia na grillu z salsą z rukoli i pieczonym selerem
- Makaron i szparagi w kremie z łososia
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Kotleciki jajeczne
- Wegańskie drożdżówki ze śliwkami
- Ciasto francuskie ze szpinakiem – przepis
- Placki owsiane z sałatką z truskawek
- Muffinki ze śliwkami
- Gniazdka z bułek ze szparagami i jajkiem
- Minifrittaty ze szpinakiem, pomidorami i kozim serem
- Omlet z wędzonym łososiem i awokado
- Precle z warzywami
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Makaron z kurczakiem i pieczarkami - przepis
- Tosty z bagietki z szynką parmeńską, salami, pasztetem i sosem musztardowym
- Kanapka rybaka
- Różowe cynamonki
- Wegańskie hot dogi lodowe
- Tatar z łososia z sałatką z ogórka i jabłka
- Sałatka z rukolą i gruszką
- Pesto z pietruszki
- Pesto z jarmużu
- Talerz przystawek
- Ruloniki ziemniaczano-kabanosowe
- Smażony filet z sandacza z kapustą kiszoną w śmietanie
- Lodowe kanapki w polewie i posypce z orzechów
- Krewetki tygrysie z makaronem typu wstążki, sosem pomidorowym i ajwarem
- Hummus paprykowy z aromatycznym jogurtem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)