Kanapka rybaka
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • moździerz

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY POR ZE ŚMIETANĄ

20 g masła rozpuszczamy w rondlu, dodajemy posiekane pory, solimy, chwilę smażymy, nie mieszając. Mieszamy por, a gdy uzyska złoty kolor, zmniejszamy ogień i dodajemy 100 g śmietany 30%. Na chwilę zwiększamy ogień, żeby odparować nadmiar płynu. Por ze śmietaną przekładamy do miski. Dodajemy świeżo mielony pieprz i chrzan. Mieszamy. Studzimy.

KROK 2: SKŁADAMY KANAPKI

Pistacje miażdżymy w moździerzu tak, by były widoczne ich części. Cytrynę obieramy, wycinamy z niej segmenty, pozbywamy się pestek. Segmenty cytryny kroimy na mniejsze części.

4 bułki dyniowe kroimy na pół. Spody bułek smarujemy serkiem szczypiorkowym, nakładamy por, a na nim układamy kawałki cytryny. Na wierzchu układamy kawałki wędzonego łososia. Kilka liści szczypiorku siekamy i posypujemy nim łososia, dodajemy pokruszone pistacje. Zakrywamy drugą częścią bułek.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!