Kanapki śniadaniowe

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • trzepaczkę do jajek
  • drewnianą łyżkę
  • blaszkę do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • foremkę do wykrawania ciasta o średnicy ok. 8 cm

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: UBIJAMY MASĘ JAJECZNĄ

Jajka ubijamy z mlekiem i solą za pomocą trzepaczki w dużej misce.

KROK 2: PODSMAŻAMY BOCZEK I SZPINAK

Boczek podsmażamy na patelni przez ok. 3 minuty. Dodajemy szpinak. Całość mieszamy drewnianą łyżką do momentu zwiędnięcia szpinaku.

Zawartość patelni przekładamy do miski z masą jajeczną i dokładnie mieszamy.

KROK 3: PIECZEMY OMLET

Formę do ciasta smarujemy oliwą. Masę jajeczną przelewamy do formy. Pieczemy przez ok. 15 minut do momentu stężenia całości w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Wyjmujemy z piekarnika i schładzamy.

KROK 4: SKŁADAMY KANAPKI

Za pomocą foremki do wykrawania ciasta wycinamy kółka. Rozcinamy bułki i smarujemy masłem. Na spodniej połówce bułki układamy upieczony omlet. Dodajemy ser lub inne wybrane dodatki i przykrywamy wierzchnią częścią bułki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Janina Janina
    10 dni temu
    Jak za jajecznicą nie przepadam, tak ten przepis przypadł mi do gustu ;)

    odpowiedz

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!