Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- folię spożywczą
- tłuczek do mięsa
Krok 1: Rozbijamy kotlety
Mięso owinięte folią spożywczą rozbijamy tłuczkiem, tak aby go nie porozrywać na kawałki. Doprawiamy solą oraz pieprzem z dwóch stron i odstawiamy na kilka minut w temperaturze pokojowej.
Krok 2: Smażymy kotlety
Kotlety obtaczamy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej, następnie ponownie w jajku i bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smażymy na mocno rozgrzanym smalcu na średnim ogniu aż do uzyskania złotego koloru.
Krok 3: Podsmażamy kapustę kiszoną
Kapustę kiszoną odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelnię, na której smażyliśmy schabowe, dodajemy miód i drobno posiekaną cebulę. Chwilę podsmażamy i dodajemy kapustę. Doprawiamy pieprzem, sokiem i skórką otartą z cytryny. Całość podsmażamy kilka minut, następnie dodajemy smalec i posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku pieprzem i sokiem z cytryny. Kotlety schabowe podajemy z zasmażaną kapustą miodową.
Zobacz podobne
przepisy
Kotlety schabowe z dipem musztardowo-ogórkowym
Odczaruj zwykłego schabowego! Kotlety podaj z doskonałym dipem musztardowo-ogórkowym!
Schab w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną i purée jabłkowym
Tradycyjny schabowy i mus jabłkowy? To danie udowodni Ci, że wbrew pozorom takie połączenie ma sens. I smak!
Schab w sosie paprykowym
Wyborne plastry mięsa podane z gęstym warzywnym sosem śmietanowym na bazie papryki to idealny pomysł na rodzinny obiad.
Schab wieprzowy na grzybach z brokułami i knedlikiem
Niebanalny sposób na schab: apetycznie doprawiony, podawany z pysznymi brokułami i czeskim knedlikiem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak w piwnej panierce
- Grochówka rybna
- Tagliatelle z bakłażanem, papryką, rukolą i szynką San Daniele
- Krewetki w czerwonym curry
- Gulasz z jelenia
- Odchudzone lasagne
- Stripsy z kurczaka
- Zwijane zrazy wołowe
- Kotlet schabowy w migdałowej panierce
- Burgery z tofu
- Gulasz z pomarańczami i dynią
- Pieczona ryba z pikantnymi warzywami
- Pizza bianca z kurkami
- Schabowy z grilla i sałatka z ziemniaków
- PASTA Z PIECZONEGO DORSZA
- Puszyste dyniowe placuszki
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- Sałatka z kaszą jęczmienną i zielonymi szparagami
- Chlebowe „muffiny” wytrawne
- Zapiekanka z bakłażanów z mozzarellą i parmezanem
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Nalewka z głogu
- Tort malinowy
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Przepis na sos bolognese
- Tajine z wołowiną
- Bułki maślane
- Szaszłyki z czosnkowych krewetek z sałatką z grejpfruta i awokado
- Sałatka z kaczką, gruszką i buraczkiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2251 dni temu
Bardzo smakowity z wyglądu i nie tylko kotlet godny do polecenia dla fanów wieprzowiny a ta chrupiąca panierka mega. Kapusta równie dobra - cała kompozycja na szybki, apetyczny obiad! - przeszła test pozytywnie :-)
odpowiedz
2397 dni temu
Miodowa kapusta rewelacja. Kotlety jak kotlety, choć podwójna panierka daje grubość i ... pewnie kalorie.
odpowiedz