zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • folię spożywczą
  • tłuczek do mięsa

Krok 1: Rozbijamy kotlety

Mięso owinięte folią spożywczą rozbijamy tłuczkiem, tak aby go nie porozrywać na kawałki. Doprawiamy solą oraz pieprzem z dwóch stron i odstawiamy na kilka minut w temperaturze pokojowej.

Krok 2: Smażymy kotlety

Kotlety obtaczamy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej, następnie ponownie w jajku i bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smażymy na mocno rozgrzanym smalcu na średnim ogniu aż do uzyskania złotego koloru.

Krok 3: Podsmażamy kapustę kiszoną

Kapustę kiszoną odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelnię, na której smażyliśmy schabowe, dodajemy miód i drobno posiekaną cebulę. Chwilę podsmażamy i dodajemy kapustę. Doprawiamy pieprzem, sokiem i skórką otartą z cytryny. Całość podsmażamy kilka minut, następnie dodajemy smalec i posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku pieprzem i sokiem z cytryny. Kotlety schabowe podajemy z zasmażaną kapustą miodową.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    56 dni temu
    Bardzo smakowity z wyglądu i nie tylko kotlet godny do polecenia dla fanów wieprzowiny a ta chrupiąca panierka mega. Kapusta równie dobra - cała kompozycja na szybki, apetyczny obiad! - przeszła test pozytywnie :-)

    odpowiedz

  • Cezary Cezary
    203 dni temu
    Miodowa kapusta rewelacja. Kotlety jak kotlety, choć podwójna panierka daje grubość i ... pewnie kalorie.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram