Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- folię aluminiową
Sposób przygotowania:
Krok 1: Pieczemy ziemniaki
Ziemniaki myjemy, osuszamy i nakłuwamy kilkukrotnie nożem z każdej strony. Nacieramy je 1 łyżką oliwy i oprószamy obficie solą. Przekładamy na blachę, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez ok. 1 godzinę, aż staną się miękkie w środku.
Krok 2: Przygotowujemy nadzienie
Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę, skrapiamy łyżką oliwy i oprószamy solą.
Pieczarki myjemy, kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i smażymy grzyby przez ok. 5 minut. Następnie dodajemy sos sojowy i smażymy jeszcze kilka minut, aż płyn odparuje.
Krok 3: Przygotowujemy sos chrzanowy
Kwaśną śmietanę mieszamy z łyżką chrzanu i dodajemy do smaku soli i pieprzu.
Krok 4: Składamy kumpir
Ziemniaki wyjmujemy z piekarnika i przekrawamy na pół. Miąższ ziemniaków delikatnie mieszamy z masłem, pozostawiając go w skórce, a następnie delikatnie oprószamy odrobiną soli. Do przekrojonych ziemniaków wkładamy po połowie pokrojonej papryki i usmażonych pieczarek.
Krok 5: Podajemy kumpir
Każdy z ziemniaków polewamy sosem chrzanowym i posypujemy posiekanym szczypiorkiem z cebuli dymki.
Zobacz podobne
przepisy
Kotlety jajeczne z ciecierzycą
Postaw na prostotę smaków, które przeniosą Cię w czasie! Przygotuj kotlety jajeczne z sosem majonezowym ze składników, które zawsze masz w lodówce!
Wegańskie leczo ze śliwką
Przepis na wegańskie leczo Kingi Paruzel czeka na Ciebie! Zobacz, jak szybko i łatwo przygotujesz ten doskonały posiłek!
Duszony por
Szukasz pomysłu na warzywny dodatek do obiadu? Wykorzystaj przepis na duszony por o delikatnym smaku i aksamitnej konsystencji. Spróbuj!
Fasolka szparagowa z gremolatą
Fasolka szparagowa to prawdziwy symbol lata! Przygotuj ją w nowej odsłonie: z gremolatą, czyli wyjątkowym sosem na bazie natki pietruszki.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Łosoś z glazurowanym buraczkiem i chrzanowym purée
- Saltimbocca w sosie kaparowym z grillowaną marchewką
- Dorsz owinięty w szynkę
- Schab z szynką i salsą jabłkową
- Francuskie tosty z boczkiem i serem
- Sushi
- Carpaccio z buraków z salsą z rukoli i serem kozim
- Saltimbocca z dorsza na polencie z cukinią
- Owsianka z żurawiną i świeżymi owocami
- Crumble bars z rabarbarem i wiśniami
- Omlet z cukinią i bobem
- Kotlety jajeczne
- Kotleciki z kalafiora z dipem orzechowo-czosnkowym
- Muffiny z nasionami konopi
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Spaghetti z sosem z awokado
- Wegetariańskie burgery z karmelizowaną cebulką
- Sałatka z soczewicy i winogron
- Ciasto migdałowe z morelami
- Medaliony z wędzonego łososia na sałatce z marynowanych szparagów
- Kawa po kozacku
- Smażone klopsiki wieprzowe z surówką z warzyw i świeżym imbirem
- Shot z kurkumy i imbiru
- Orientalne wrapy z sałatką z kurczaka
- Gyros warzywny
- Pudding ryżowy z kardamonem i sałatką z mango
- Zupa krem z topinamburu
- Sałatka pomidorowa z wędzonym twarogiem
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Muffiny Mikołajki z wiśniami i kremem mascarpone
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)