Łosoś z kremem musztardowym w chlebie pita

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • naczynie żaroodporne
  • moździerz
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

KROK 1: MARYNUJEMY ŁOSOSIA

Nasiona kolendry grubo rozcieramy w moździerzu, następnie mieszamy z sokiem i skórką pomarańczową, olejem i odrobiną kolorowego pieprzu. Łososia myjemy, osuszamy i skrapiamy marynatą. Wstawiamy pod przykryciem do lodówki co najmniej na 2 godziny.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS 

Drobno posiekany koperek mieszamy ze śmietaną, musztardą oraz miodem i doprawiamy do smaku solą. Ogórek obieramy i kroimy na cienkie plasterki.

KROK 3: PIECZEMY ŁOSOSIA

Łososia osączamy (marynatę zostawiamy) i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Lekko solimy i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20-25 minut (w zależności od grubości filetów).

Kiedy minie połowa czasu pieczenia, polewamy rybę odrobiną marynaty. Chlebki pita krótko podpiekamy w piekarniku.

KROK 4: NAPEŁNIAMY CHLEBKI PITA

Mięso łososia oddzielamy od skóry i rozrywamy na kawałki. Chleby pita nacinamy i smarujemy wewnątrz odrobiną kremu musztardowego. Wkładamy plasterki ogórka i łososia, skrapiamy pozostałym kremem musztardowym.

 

 

Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Falafel w chlebie pita

Klopsiki z ciecierzycy, tahini i chleb pita – zobacz, jak łatwo przygotować falafel w swojej kuchni!

Falafel w chlebie pita

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Milo Kurtis

Pita z fetą, cukinią i cebulą podana z sałatką

Grecka pita, wypełniona grillowanymi warzywami w towarzystwie greckiej sałatki!

Pita z fetą, cukinią i cebulą podana z sałatką
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Karol Okrasa

Pieczona papryka z fetą i dressingiem miętowym

Trzy kolory papryk, podane z fetą i doskonałym orzeźwiającym dressingiem z mięty. Spróbuj!

Pieczona papryka z fetą i dressingiem miętowym

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Prawdziwe souvlaki po grecku

Niech smak Grecji zawita na Twoim stole - wypróbuj przepis na tradycyjne souvlaki podawane z sosem tzatziki.

Prawdziwe souvlaki po grecku

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (5)

Avatar
  • Ania Ania
    2922 dni temu
    W składnikach jest koperek, w przepisie szczypiorek... To co ma być? :-)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2929 dni temu
    czas przygotowania 0:04 liczba porcji 50, chyba odwrotnie ;)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2970 dni temu
    W całym lidlu niema chleba pita

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2968 dni temu
    Chlebek pita występuje w ofercie Lidla akcyjnie, zazwyczaj w trakcie Tygodnia greckiego :)
  • Gość Gość
    2968 dni temu
    Dokładnie. Bez sensu

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!