Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
- folię aluminiową
Krok 1: Układamy upieczoną paprykę na półmisku
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 220°C. Paprykę myjemy, osuszamy i skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy w piekarniku przez około 30 minut, aż skórka zacznie się przypalać. Wyjmujemy z piekarnika i zawijamy w folię aluminiową. Czekamy, aż odparuje. Obieramy paprykę ze skórki i kroimy w paski o szerokości 2 cm.
Paprykę układamy na przemian kolorami na półmisku, tak aby zakrywała całą powierzchnię.
Krok 2: Mieszamy składniki sosu
Sos worcestershire mieszamy z sosem sojowym. Dodajemy czosnek pokrojony w plastry i posiekaną miętę. Podlewamy oliwą z oliwek. Doprawiamy do smaku odrobiną miodu i soku wyciśniętego z cytryny.
Krok 3: Polewamy paprykę sosem i układamy na niej oliwki i ser feta
Paprykę polewamy przygotowanym sosem. Układamy na niej oliwki i posypujemy pokruszonym serem feta. Podajemy z pitą, którą podsmażyliśmy na maśle z odrobiną czosnku.
Zobacz podobne
przepisy
Papryka faszerowana z oliwkami
Mięso, warzywa, ser i przyprawy – kilka prostych składników wystarczy, by stworzyć potrawę w prawdziwie greckim stylu.
Nadziewana papryka w sosie pomidorowym
Aromatyczna pieczona papryka wypełniona mięsnym farszem i polana gęstym sosem. Doskonała na obiad lub przyjęcie!
Pieczona nadziewana papryka
Przystawka dla fanów intensywnego smaku. Ostra papryka, słony ser, aromatyczna pinia i rozmaryn komponują się doskonale.
Kaszaloty, czyli papryki faszerowane mięsem i kaszą
Jesienne i kolorowe danie, które fantastycznie wygląda na talerzu i jeszcze lepiej smakuje.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sycylijskie cannoli nadziewane kremem z serka ricotta o smaku limonki
- Piersi kurczaka w greckiej marynacie z grilla
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Smoothie z kiwi i miętą
- Pieczone udka kurczaka z ryżem z warzywami i świeżą miętą
- Babka serowa z pomarańczami
- Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym
- Pierogi z kaszą gryczaną, serem i miętą
- Klopsiki z jagnięciny z dipem z sera koziego
- Pieczone ziemniaki nadziewane
- Minipizze z fetą i oliwkami
- Kapusta z klopsikami faszerowanymi serem
- Pollo con pimiento (pieczony kurczak z papryką i warzywami)
- Domowe paluszki rybne z dipem jogurtowo-ogórkowym
- Kalarepa faszerowana grochem
- Roladki z indyka z papryką i kaparami
- Pieczony kurczak z ziemniakami i szparagami
- Tacos z tuńczykiem
- Granita truskawkowa
- Pesto z papryki
- Ekspresowe przekąski sylwestrowe
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Koktajl tiramisu
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Jesienna sałatka ze smażonymi boczniakami
- Mrożony jogurt z malinami i limonką
- Faszerowana dynia
- Zapiekanka z kaszą pęczak, warzywami i fetą
- Kanapka zielenina z grilla
- Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2280 dni temu
Przepyszna. Robię od kilku lat zawsze w sezonie. Polecam
odpowiedz